Home / / Hessum ontmoet

Hessum ontmoet

HESSUM – In de buurtschap Hessum komen elke eerste vrijdagmorgen van de maand senioren bijeen in Café-Restaurant Madrid. Daar drinken zij koffie, doen een spelletje en bij mooi weer wordt er gewandeld of gefietst. Zij sluiten af met een gezamenlijke maaltijd.
Dit project van Saam Welzijn loopt al 10 jaar naar wens, echter de groep wordt kleiner en kleiner. Daarom is er in samenwerking met Plaatselijk Belang Hessum-Vennenberg-Rechteren, fam. Geissler en Saam Welzijn gezocht naar een nieuwe impuls.

Zo is het plan ontstaan om (oudere) inwoners te benaderen om tijdens de seniorenochtend hun levensverhaal te vertellen.
Inmiddels zijn er drie prachtige verhalen verteld en in 2019 krijgt dit een vervolg. Dit mooie initiatief heeft begin januari nog een ander vervolg gekregen: bij Madrid hebben inwoners van de buurtschappen elkaar ontmoet tijdens een goed bezochte nieuwjaarsreceptie. Hiermee werd duidelijk dat zij het belang inzien van ontmoeting en verbinding.
In de komende maanden wordt er op vrijdagavond door buurtbewoners gezamenlijk gegeten bij Madrid, het krijgt de vorm van een eetcafé!
De eerste datum is 22 februari, dan wordt er gekookt door enkele inwoners. Op de tweede avond, 29 maart, wordt er door Madrid gekookt, en op de laatste avond 26 april probeert de kok van Madrid de mensen te verrassen met een koningsmaal.

Voor meer informatie kunt u bellen of mailen met Saam Welzijn: m.zandink@saamwelzijn.nl tel.nr. 0529- 793012, of bellen met Plaatselijk Belang Hessum-Vennenberg-Rechteren: tel.nr. 06-29186505 (Leonie Kamphuis).

Lees ook

Boosterprik mogelijk in alle gemeentes GGD IJsselland

REGIO – Mensen die wel een boosterprik wensen, maar daarvoor niet ‘helemaal’ naar Deventer, Hardenberg …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.