Home / Vechtdalcentraal / Geslaagde oliebollenverkoop Stichting Vrienden Oost-Europa

Geslaagde oliebollenverkoop Stichting Vrienden Oost-Europa

DALFSEN – Stichting Vrienden Oost-Europa kijkt terug op een geslaagde oliebollenverkoop in Dalfsen. Eind december stond de oliebollenkraam op het Kerkplein en aan de Singel in Dalfsen.

De organisatie laat weten: “Het was een groot succes, de 400 kilo appels en 600 kilo bloem voor de appelflappen en oliebollen, die wij met onze vrijwilligers hebben geschild en gesneden en gebakken, dit stelt ons in staat om met het renoveren van het bejaardentehuis in Badeni in Roemenië te beginnen.

Ook zijn wij nu in staat om verder te gaan met het helpen van zieke kinderen in diverse dorpen wat wij ook al vele jaren doen. Het verzorgen van medicijnen, speciale apparatuur en het bijbetalen van operaties wat jammer genoeg nog steeds nodig is. Ook de zigeunerkinderen vergeten wij niet.

Al vele jaren bakken wij en onze vrijwilligers oliebollen en appelflappen voor onze stichting en de productie word ieder jaar groter. Dit stelt ons in staat om al deze mooie dingen te doen in Roemenië, wat wij volgend jaar al 30 jaar doen.

Ook organiseren wij om de twee jaar een concert met het Overijssels Byzantijns Mannen koor, ook dit jaar weer in december. Met dit koor hebben wij een goede band, door onze vele contacten in Roemenië heeft het koor ook al in Roemenië gezongen in diverse kerken waaronder de basiliek van de katholieke kerk in Oradea tijdens het Paasfeest.

Onze contacten in Roemenië zijn dominees, priesters, orthodoxe priesters, voorgangers van pinkstergemeentes, doctoren en een bisschop. Dit zijn de oren en ogen voor onze stichting. Waar mogelijk, gaan wij helpen.”

Lees ook

Soundtrackmuziek in WH Zwart Hal

LEMELERVELD – Arjan Breukhoven verzorgt op zaterdagmiddag 5 februari een orgelconcert in de WH Zwart …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.