Home / Nieuws / Erica van Lente geïnstalleerd als burgemeester van Dalfsen

Erica van Lente geïnstalleerd als burgemeester van Dalfsen

DALFSEN – In het gemeentehuis van Dalfsen is Erica van Lente maandagavond geïnstalleerd als eerste vrouwelijke burgemeester van de gemeente. Samen met haar man werd ze onthaald door muziekvereniging Excelsior en de majorettes van Dalfsen.

Plaatsvervangend raadsvoorzitter Luuk Nijkamp begon met een woord van welkom aan Erica en haar familie, haar ouders, haar zus en schoonouders. Daarnaast was er een speciaal welkom aan de Commissaris van de Koning, de heer Andries Heidema, burgemeester Henk Jan Meijer van de gemeente Zwolle en de burgemeester van de Duitse partnergemeente Hörstel.

Van Lente gaf in haar toespraak aan dat de omgehangen ambtsketen wel als ‘zwaar’ werd gevoeld in gewicht, heel wat zwaarder dan de keten in Bedum, waar ze tot voor kort burgemeester was. “Ik vind het bijzonder spannend. Dit is mij tweede installatie, maar hier wen je nooit aan. Nu gaan we nog op zoek naar een woning in Dalfsen, maar hebben voorlopig onderdak in een zomerhuisje.”

In de hal van het gemeentehuis vond daarna nog een receptie plaats en kon iedereen die daar behoefte aan had op een kaartje de gelukwensen invullen.

Foto’s: Evert Jan Goos

Lees ook

Soundtrackmuziek in WH Zwart Hal

LEMELERVELD – Arjan Breukhoven verzorgt op zaterdagmiddag 5 februari een orgelconcert in de WH Zwart …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.