Home / / Eddy en Ria van den Ham dragen Vechtdal Camping het Tolhuis vol trots over

Eddy en Ria van den Ham dragen Vechtdal Camping het Tolhuis vol trots over

DALFSEN – Na 34 jaar eigenaar te zijn geweest van camping het Tolhuis dragen Eddy en Ria van den Ham – Klein Herenbink het stokje over aan Edwin en Afke Agema – Huitema . Afgelopen vrijdag namen zij in het eetcafé van de camping afscheid en stelden zij hun opvolgers aan iedereen voor.

Nu de pensioengerechtigde leeftijd dichterbij komt gingen Eddy en Ria, zoals ze het zelf zeggen, ‘’heel rustig’’ op zoek naar opvolgers. Want de camping verkopen aan de eerste de beste was geen optie. In Edwin en Afke vonden zij de perfecte opvolgers.
‘’Het klikte meteen! We wisten, dit zijn ze’’, vertelt Ria . Een grappig detail is dat het stel bijna dezelfde leeftijd heeft als Eddy en Ria toen ze aan de klus begonnen. ‘’Het voelt gewoon helemaal goed.’’ Voor de nieuwe eigenaren was dit gevoel geheel wederzijds. ‘’We hebben zo’n acht campings bekeken, maar hier kwamen we steeds terug’’, vertelt Afke. Hoewel ze niet erg bekend waren in de omgeving voelden ze zich er direct thuis. Na een tijd van veel geregel en meedraaien met de oude eigenaren gaat het nieuwe avontuur voor het tweetal nu echt beginnen. Afke gaat zich vooral richten op de receptie en de keuken en Edwin neemt buiten de taken op zich. Ze staan te trappellen om aan hun nieuwe avontuur te beginnen en camping ervaring hebben ze in ieder geval al. ‘’ We hadden een mini-camping, paardenbedrijf en zorgboerderij in Friesland. We wilden het recreatie gedeelte uitbreiden maar dat was op die locatie niet mogelijk’’, aldus Afke.

Bij het horen van het nieuws dat Eddy en Ria zouden stoppen liet menig vakantieganger een traan. ‘’Hoe moet dat nu?’’ was een vaak gehoorde reactie. Maar dat het helemaal goed zit met hun opvolging, daar zijn Eddy en Ria van overtuigd. Toch staan ze bij het afscheid met een dubbel gevoel. ‘’We hebben het bedrijf 34 jaar geleden opgebouwd.’’ Het stel nam het bedrijf over van de familie van Eddy. ‘’ De accommodaties waren verouderd, We hebben de bankstellen zelf bekleed, we deden alles zelf, het mocht niks kosten. Het was echt hard werken. Gaandeweg hebben we er echt wat van gemaakt. Het was echt ‘’ons kindje’’ en dat verkoop je nu’’ vertelt Ria. Maar bang om zich te gaan vervelen zijn ze zeker niet. ‘’Ik heb een hele bucketlist met dingen die ik nog wil doen, waar ik al die jaren niet naar toe kwam omdat we de camping hadden’’, vertelt Ria.
Ook Eddy heeft grootse plannen voor het leven na de camping. Een langgekoesterde wens om als technicus aan het werk te gaan in het Hoftheater wordt misschien werkelijkheid. En dan hebben ze nog een motor en een camper. Maar helemaal los laten ze de camping voorlopig nog niet. Ze wonen op een stuk grond naast de camping en daar starten zij hun nieuwe leven. Het eerste jaar staan ze de nieuwe eigenaren nog bij met raad en daad. Totdat Edwin en Afke helemaal klaar zijn om het succes van Eddy en Ria voort te zetten.

Foto/tekst: Cynthia Vos

Lees ook

Wethouder Ko Scheele leest voor bij de bieb

OMMEN – Van woensdag 26 januari tot en met zaterdag 5 februari zijn de Nationale …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.