Home / / Echtpaar Vrieling-Gruppen 60 jaar getrouwd

Echtpaar Vrieling-Gruppen 60 jaar getrouwd

DALFSEN – Afgelopen week was het zestig jaar geleden dat Geert Vrieling en Tiny Gruppen elkaar het jawoord gaven. De nieuwe burgemeester van de gemeente Dalfsen, Erica van Lente kwam naar Nieuwleusen om het diamanten echtpaar te feliciteren met deze mijlpaal. Dit was tevens haar eerste officiële optreden, buiten het gemeentehuis. De bloemen namens de gemeente Dalfsen waren ‘s morgens al bezorgd.

Geert werd geboren aan de Ommerdijk in Nieuwleusen en ging naar de lagere school aan de slag als hulpbesteller bij de PTT. Bij dat bedrijf heeft hij zijn hele leven gewerkt, in onder andere Zwolle, Balkbrug, Dedemsvaart en Nieuwleusen, in diverse functies. Naast en na zijn werk was hij zeer actief in diverse vormen als vrijwilliger. De lijst is feitelijk te lang om op te noemen. Wat er uit springen zijn vooral: vrijwilliger bij: ouderenhulp, hospice, woonzorgcentrum De Hulstkampen, Historische vereniging Ni’jluusen van Vrogger en bestuurslid PCOB.

Ook op sportief gebied stond hij zijn mannetje. Hij was vele jaren arbiter in de top van het amateurvoetbal in Nederland en in latere jaren, tot zijn 70ste , actief op een wat lager niveau.
Tiny werd geboren in Avereest. Na de lagere school en huishoudschool werkte zij in de gezinszorg. Zij was vele jaren bezoek dame en mantelzorger voor de Kerk. Het echtpaar beschikt nog over een redelijk goede gezondheid. Zij leerden elkaar kennen op een verzamelplaats voor jongeren bij een brugje in Balkburg. “Toen zijn we samen een eindje gaan fietsen”, zeggen beide lachend.

En fietsen mag het echtpaar nog steeds graag doen. Tot een andere sportiviteit behoort elke dag (’s zomers) zwemmen in het openluchtbad. Tiny nam al meer dan veertig jaar deel aan de jaarlijkse zwemvierdaagse in Nieuwleusen.

Het echtpaar heeft vier kinderen (twee dochters en twee zonen), tien kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen. Afgelopen zaterdag werd het feest gevierd bij restaurant De Viersprong in Nieuwleusen en met een etentje met de gehele familie.

Foto: Evert Jan Goos

Lees ook

Wethouder Ko Scheele leest voor bij de bieb

OMMEN – Van woensdag 26 januari tot en met zaterdag 5 februari zijn de Nationale …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.