Home / / De Vechtzomp komt op stoom

De Vechtzomp komt op stoom

Komt de Vechtzomp weer terug naar Dalfsen? Dat is de grote vraag! Sinds 2017 werkt Stichting Vechtzomp Dalfsen voor de terugkeer van de zomp naar de Dalfser Vecht. Op donderdag 7 februari vertellen zij over de stand van zaken in Theater De Stoomfabriek.

Op deze avond vertellen zij over de geschiedenis van de zomp en over de invloed die het op Dalfsen heeft gehad. “Alleen al in Dalfsen zijn in het verleden zo’n zeventig schippers met zompen actief geweest. De Vechtzomp is dus een onderdeel van ons DNA!”, aldus de initiatiefnemers.

De avond start om 19.45.

Lees ook

Boosterprik mogelijk in alle gemeentes GGD IJsselland

REGIO – Mensen die wel een boosterprik wensen, maar daarvoor niet ‘helemaal’ naar Deventer, Hardenberg …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.