Home / / Dalfser basisschool begint dag voortaan met ‘the Daily Mile’
.

Dalfser basisschool begint dag voortaan met ‘the Daily Mile’

DALFSEN – Dinsdagochtend is er op bassischool De Uitleg in Dalfsen sportief gestart onder leiding van Erben Wennemars met ‘the Daily Mile’. In het kader ‘ga voor gezond’ is er gekozen om met dit project te beginnen.

Het is de bedoeling dat alle leerlingen elke dag ‘the daily mile’ lopen. Erben Wennemars is ambassadeur van ‘the daily mile’, een wereldwijd project waar al verschillende scholen in Nederland aan mee doen. En nu dus ook basisschool De Uitleg.

Basisschool De Uitleg wil met dit project dat de leerlingen bewust worden van een gezonde levensstijl. Kinderen willen van nature bewegen. Bewegen geeft energie en zorgt voor een goede concentratie op school. Een heuse win-win situatie dus. De leerkrachten van De Uitleg ondersteunen dit traject dan ook zeer. Door elke dag bewust te bewegen willen de leerkrachten van De Uitleg het bewegen en sporten stimuleren.

Sportcoach William van Lenthe ondersteunt dit project en was ook aanwezig om de leerlingen aan te moedigen en mee te rennen. Twee groepen van De Polhaar waren deze ochtend ook bij de aftrap van dit project aanwezig. De Polhaar is met groep 5 en 6 gevestigd in twee lokalen van De Uitleg.

Erben Wennemars heeft samen met wethouder Jan Uitslag (jeugd en onderwijs) van de gemeente Dalfsen de aftrap gegeven voor dit project. Samen met Erben en zijn de leerlingen na een warming-up begonnen met rennen. Ze liepen een blokje rond de school, waren enthousiast en staken elkaar aan. Vier rondjes rond de school staat gelijk aan 1 mile, maar er waren enthousiastelingen die wel acht of twaalf rondjes liepen. Na afloop was er voor de leerlingen fruit dat gesponsord werd door Jumbo Kamphuis.

Foto’s: Johan Bokma

Lees ook

Politiek Verwoord: Gemeentebelangen

DALFSEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. In deze …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.