Home / / Dalfsenaar Ruben Slot pakt tweede plek bij de Israman

Dalfsenaar Ruben Slot pakt tweede plek bij de Israman

EILAT/DALFSEN – Het winterseizoen is voor triathleten doorgaans de periode van rust. Ruben Slot gebruikt de winterperiode op andere manier. Daar waar het gewone triathlonseizoen voor de junior gericht is op de korte afstanden in de triathlon, wordt door Ruben buiten het seizoen gewerkt aan de lange afstand.
In november streed Ruben Slot al vooraan mee in de halve Ironman in Xiamen (China) om met een derde plek af te sluiten. Deze week bracht de sport hem naar Israel. In Israel maakte Ruben vorig jaar zijn debuut op de halve triathlon afstand bij de Israman en sloot deze af met een mooie vierde plek bij de junioren.
De Israman kenmerkt zich door veel klimwerk. Na te hebben gezwommen in de Rode Zee voert het fietsparcours, dat 1600 hoogtemeters kent, de Sinai woestijn in. Fietsend langs de grens met Egypte worden 90 kilometers afgelegd, waarna vanuit de bergen teruggelopen moet worden naar de badplaats Eilat. Deze 21 kilometer zijn extra zwaar doordat de helft dalend wordt afgelegd. Niet alleen het hoogteverschil, maar ook het temperatuurverschil tussen de bergen en het warme Eilat, maken deze race zwaar. Ruben lag op kop na het zwemmen, waarna hij bij het fietsen en het lopen een paar plekken prijs moest geven op de oudere en meer ervaren atleten. Hij wist uiteindelijk de tweede plek te bemachtigen bij de junioren en een top 20 plek tussen de professionele atleten, die in een aparte startgroep startten. Ten opzichte van vorig jaar wist hij zijn tijd met ruim een half uur te verbeteren.
De komende weken staan in het teken van de seizoensvoorbereiding, waarbij onder andere een trainingskamp op Mallorca op het programma staat. De triathlon wedstrijden in Nederland beginnen weer in april.

Lees ook

Soundtrackmuziek in WH Zwart Hal

LEMELERVELD – Arjan Breukhoven verzorgt op zaterdagmiddag 5 februari een orgelconcert in de WH Zwart …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.