Home / / Dalfsen onderzoekt komst van kinderburgemeester

Dalfsen onderzoekt komst van kinderburgemeester

DALFSEN – Een kinderburgemeester kan een brug vormen tussen kinderen in de gemeente Dalfsen en de lokale politiek. Dat denkt de gemeenteraad van Dalfsen, die maandagavond unaniem instemde met het voorstel om op zoek te gaan naar een kinderburgemeester.

Het voorstel kwam van de fractievoorzitters van de zes partijen in de Dalfser raad. Zij menen dat de kinderburgemeester een verlengstuk kan zijn van de inzet die de gemeente Dalfsen al richting de jongeren vervult, onder andere op het gebied van onderwijs, sport en armoede.

De kinderburgemeester zal als ambassadeur met de burgemeester mee gaan naar bijzondere bijeenkomsten en bezoeken, zoals de intocht van Sinterklaas, Koningsdag en opening van bijvoorbeeld een speeltuin, sportpark of school.

Dalfsen gaat samen met scholen en/of Saam Welzijn onderzoeken of er voldoende belangstelling bestaat voor het installeren van een kinderburgemeester. Nederland telt zo’n dertig gemeenten met een kinderburgemeester, waaronder Groningen, Apeldoorn, Amstelveen, Zeist, Almere en Haarlem.

Lees ook

Boosterprik mogelijk in alle gemeentes GGD IJsselland

REGIO – Mensen die wel een boosterprik wensen, maar daarvoor niet ‘helemaal’ naar Deventer, Hardenberg …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.