Home / / Café Soelaas met Theateravond ‘Blij dat je er bent’

Café Soelaas met Theateravond ‘Blij dat je er bent’

OMMEN – Palliatief Café Soelaas houdt donderdag 7 februari een theateravond ‘Blij dat je er bent’, voor zieken, palliatief zieken, mantelzorgers, vrijwilligers, zorgprofessionals en andere belangstellenden. De avond in Theater Carrousel in Ommen staat in het teken van informatie maar bovenal ontspanning en is gratis toegankelijk. Aanvang 19.30 uur.

Palliatief Café Soelaas, een samenwerkingsverband van Hospice ’t Huis aan de Vecht, Saxenburgh Groep, SPTO Vechtdal en het Vechtgenotenhuis, is een ontmoetingsplek waar o.a. palliatief zieke mensen en hun mantelzorgers, (thuis) verzorgers en vrijwilligers die ondersteuning bieden in de palliatieve of terminale fase elkaar kunnen ontmoeten in een ontspannen sfeer en informatie uitwisselen.

In de eerste jaren werden er maandelijks informatieavond met sprekers over diverse thema’s rondom palliatieve zorg georganiseerd. In 2013 werd, telkens op of rondom Wereld KankerDag, begonnen met het organiseren van praktische workshops voor de doelgroep. Hiervoor was veel belangstelling, er deden telkens zo’n zeventig tot honderd mensen per keer mee. In 2017 werd voor het eerst een Theateravond georganiseerd om ook een stuk ontspanning aan te bieden. Dat was een groot succes want Theater De Carrousel was tot en met de laatste plaats bezet.

“Ons Café bestaat dit jaar tien jaar, een mijlpaal om even bij stil te staan“ zegt Aad Kolthof, lid van de werkgroep en mede organisator. “Dit keer hebben we dan ook een prachtig en erg gevarieerd programma met als thema ’Blij dat je er bent’.
Theater Aan De Lijn zal een optreden verzorgen over het werk van de vrijwilliger in de palliatieve zorg. Anne Goossensen, bijzonder hoogleraar Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg aan de Universiteit van Humanistiek, houdt een lezing over de waarde en kwaliteit van vrijwilligerswerk en daar tussendoor is er muziek met Esther Groenenberg.
Ook dit jaar is de entree weer gratis. Wel is er alleen toegang na reservering van de gratis kaarten via info@carrousel-ommen.nl ”

Lees ook

Soundtrackmuziek in WH Zwart Hal

LEMELERVELD – Arjan Breukhoven verzorgt op zaterdagmiddag 5 februari een orgelconcert in de WH Zwart …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.