Home / / Boek van de week: Een klein gebaar

Boek van de week: Een klein gebaar

Het Boek van de Week van Bibliotheek Ommen is ‘Een klein gebaar’ van Lucy Dillon.

Libby en Jason, jonge dertigers, verhuizen van Londen naar Longhampton. Hij is op een vervelende manier zijn baan in de aandelenwereld kwijtgeraakt, ze verkopen hun huis en trekken in bij zijn moeder Margaret. Margaret runde samen met haar man een gezellig familiehotel, nu hij is overleden trekt ze dat eigenlijk niet meer. Jason en Libby schieten haar daarom te hulp, zij zullen het hotel opknappen en weer rendabel maken. Ze willen het familiehotel veranderen in een modern boutiquehotel met veel beleving en grandeur.

Maar de realiteit is weerbarstig. Jason schetst hun financiële situatie veel te rooskleurig, Margaret gedraagt zich als een kwaadaardige schoonmoeder, de aannemer gooit het bijltje erbij neer, Libby zit dik in de problemen. Als Jason dan ook nog de benen neemt zit er voor Libby niets anders op haar vrienden in te schakelen om toch nog iets van de plannen te realiseren.

Geheugenverlies
Bovenop dit alles geeft Libby ook nog onderdak aan een jonge vrouw die bij een auto-ongeluk op de stoep van het hotel haar geheugen is kwijtgeraakt. Haar enige identificatie is een briefje met het adres van het hotel. De artsen in het ziekenhuis blijven terecht volhouden dat de herinneringen echt terug zullen komen.

Flitsen uit het verleden van Alice geven haar weer enige identiteit maar niet genoeg om weer een zelfstandig bestaan op te bouwen. Gelukkig kan ze in het hotel aan het werk, extra handen zijn zeer welkom. Samen met Libby werkt Alice stug aan de renovatie van het hotel, niet wetend van de donkere wolken die haar eigen toekomst al snel zullen bedreigen.

Hond
Lucy Dillon is in Engeland bekend van haar romantische boeken waarin ook altijd een prominente rol is weggelegd voor een hond. Zoals ‘In een klein gebaar’ de basset Bob een belangrijke rol speelt als hulphond, komen in al haar boeken aanhankelijke, grappige en eigenzinnige viervoeters voor. Van haar romans zijn er nu twee vertaald in het Nederlands, ‘Een klein gebaar’ en ‘Honderd stukjes van mij’. Dat laatste boek is ook in de bibliotheek aanwezig.

Het boek ‘Een klein gebaar’ is aanwezig in Bibliotheek Ommen. Door naar de catalogus te gaan en daar de titel van het boek in te typen kan het boek gereserveerd worden. Daarvoor dient men wel lid te zijn van de bibliotheek. Bel voor meer informatie: 0529-452158 of ga naar www.bibliotheekommen.nl.

Benieuwd naar meer boeken in de rubriek Boek van de Week ga dan naar http://boekvandeweek.blogspot.nl/ of https://www.facebook.com/deboekenplankvanbarbra/.

Lees ook

Politiek Verwoord: Gemeentebelangen

DALFSEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. In deze …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.