Home / / Femke Zweers en Myrle Timmerman winnen voorleeswedstrijd gemeente Dalfsen

Femke Zweers en Myrle Timmerman winnen voorleeswedstrijd gemeente Dalfsen

DALFSEN /NIEUWLEUSEN – Femke Zweers van basisschool De Spiegel in Dalfsen en Myrle Timmerman van basisschool De Wegwijzer in Nieuwleusen hebben vorige week de voorleeswedstrijd in de gemeente Dalfsen, afdeling Nieuwleusen gewonnen.

Deze wedstrijd vond in twee rondes plaats in De Trefkoele+. Alle basisscholen deden mee. Het betrof hier een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd. De winnaars zullen op 6 maart de gemeente vertegenwoordigen in de halve finale in Ommen. En wellicht wordt één van hen wel De Nationale Voorleeskampioen 2019.

De zeventien kandidaten werden, aangemoedigd door hun supporters, om de beurt door presentator Nicolet Korenblik naar voren gehaald en kort aan het publiek voorgesteld. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelf gekozen boek. In de pauze trok de jury zich terug voor het beraad. De juryleden waren Ingrid Kappert, Hilly Schepers en Björn Zillen. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk. Na een spannend kwartiertje, werd het verlossende woord door juryvoorzitter Ingrid Kappert gesproken.

Femke las een fragment voor uit het boek ‘Polleke’ van Guus Kuijer. De jury vond dat ze rustig voorlas, zich goed inleefde in het verhaal en dat ze goed contact met de zaal had. Myrle had ‘Alaska’ van Anna Woltz gekozen. De jury was van mening dat ze een goed fragment had uitgekozen en na een duidelijke inleiding de zaal meenam in het verhaal.

Lees ook

Soundtrackmuziek in WH Zwart Hal

LEMELERVELD – Arjan Breukhoven verzorgt op zaterdagmiddag 5 februari een orgelconcert in de WH Zwart …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.