Home / / Zorgpunt opent winkel aan Varsenerstraat

Zorgpunt opent winkel aan Varsenerstraat

OMMEN – Heb je over een tijdje waarschijnlijk een scootmobiel nodig, weet je niet wat er te koop is op dat gebied en wil je je oriënteren op de markt? Kom dan naar de nieuwe zorgwinkel aan de Varsenerstraat, in het pand naast DeLeuksteTaartenShop. Op 8 januari opent Zorgpunt daar de deuren.

Zorgpunt draait al 10 jaar met succes in Hardenberg en levert onder meer spullen van Vegro. In Hardenberg blijken ook Ommenaren te komen voor hulpvoorzieningen, zoals krukken of een rollator. Uit reacties van klanten bleek dat er best behoefte is aan zo’n winkel in Ommen. Jan Altena, de eigenaar van Zorgpunt: “We krijgen inderdaad heel veel klanten uit Ommen. Ik hoor regelmatig: ‘Jammer dat er in Ommen niet zo’n winkel is.’ Daarom hebben we besloten om in eerste instantie de winkel alleen ’s morgens te openen. We gaan voorzichtig van start.”

Wat levert Zorgpunt? Wiebkje -het aanspreekpunt in de winkel in Hardenberg- vertelt: “We verkopen en verhuren rollators, scootmobiels, rolstoelen, hometrainers, borstkolven, et cetera. Wij zijn dealer van trapliften, douchestoelen, beugels enzovoort. Alles levensloopbestendig, met garantie. We hebben innovatieve producten. Zoals een rollator van carbon. Die is heel licht. Scootmobiels met de meest moderne snufjes en in allerlei modieuze kleurtjes. We verkopen veel voor sportdoeleinden. Je vindt bij ons tweedehands gereviseerde spullen. Soms heeft iemand maar een jaar een scootmobiel gehad en die door omstandigheden nauwelijks gebruikt. Wij nemen die dan eventueel in consignatie en bieden hem te koop aan. Tweedehands hulpmiddelen zijn best interessant omdat alles steeds duurder wordt.” Jan Altena: “Hulpmiddelen die we doorverkopen moeten wel in bruikbare staat zijn. We hebben een monteur in huis, die kijkt alles na. Ook kun je voor onderhoud bij ons terecht. We leveren ook sta-op-stoelen, die op maat gemaakt kunnen worden; je kunt daarbij kiezen qua kleur en stof.”

Wat belangrijk is: Zorgpunt heeft géén wachtlijst en streeft er naar om mensen binnen 24 uur van hulpmiddelen te voorzien. Altena: “Zorgpunt is oriënterend bezig met gemeente Ommen. Mensen kunnen eventueel subsidie aanvragen. Soms wordt iets ook vergoed vanuit de verzekering.” Wiebkje: “Wij houden presentaties bij buurthuizen en verzorgingstehuizen. Ik vind dit heel mooi en dankbaar werk. Mensen komen niet om iets leuks te kopen, maar hebben het écht nodig. Sommigen komen kijken wat ze in de toekomst bij ons zouden kunnen kopen. Bijvoorbeeld mensen die een traplift nodig gaan hebben of iemand die zijn badkamer aan wil pakken.”

www.zorgpunthardenberg.nl

Tekst/foto: Gea Slotman

Lees ook

Soundtrackmuziek in WH Zwart Hal

LEMELERVELD – Arjan Breukhoven verzorgt op zaterdagmiddag 5 februari een orgelconcert in de WH Zwart …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.