Home / / Werkgroep Burgerinitiatief Ommermars aanwezig op Kerstmarkt

Werkgroep Burgerinitiatief Ommermars aanwezig op Kerstmarkt

OMMEN – Een aantal leden van de werkgroep Burgerinitiatief Ommermars die zich bezighoudt met de ontwikkeling van de Ommermars, zal tijdens de kerstmarkt op 15 december in het centrum van Ommen aanwezig zijn om te vertellen over de stand van zaken.

De Ommermars is een burgerinitiatief dat als doel heeft het deel tussen de Vecht en de Varsenerdijk te ontwikkelen tot een gebied waar veel te beleven is, compleet met een uitzichttoren, speelvijver, een strandje en een bloementuin, om maar wat te noemen.
Inwoners van Ommen en basisscholen waren een paar jaar geleden tijdens verschillende bijeenkomsten uitgenodigd om te laten weten wat zij graag zouden zien in het gebied. Leerlingen van een aantal basisscholen maakten prachtige maquettes en volwassenen kwamen weer met andere, leuke ideeën. Alle inbreng is geïnventariseerd en er zijn schetsen van gemaakt. De uiteindelijke inrichtingsschets zal op de kerstmarkt te zien zijn. Inmiddels staan de provincie, NMO, het waterschap, de gemeente en een paar andere organisaties positief tegenover de ontwikkeling van het gebied.
Wat de financiële kant van de zaak betreft: de Stichting Heidehof, eigenaar van de Natuurbegraafplaats Ommen wil graag investeren in dit project. De provincie wil namelijk dat die stichting een kwaliteitsimpuls in de groene omgeving (KGO) doet en de Stichting Heidehof vindt het project Ommermars daar uitermate geschikt voor.
“Projecten zoals dit passen heel goed binnen de doelstellingen van Heidehof”, aldus de stichting. Hoewel de race nog lang niet gelopen is, heeft de werkgroep er alle vertrouwen in dat het gebied een stuk mooier en aantrekkelijker is binnen een aantal jaar en dat velen dankbaar gebruik van het gebied zullen maken.

Lees ook

Integraal Huisvestigingsplan Primair Onderwijs

Toekomstbestendige onderwijsvoorzieningen voor basisonderwijs DALFSEN – Het college van burgemeester en wethouders en de schoolbesturen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.