Home / / Wereldlichtjesdag Ommen 2018

Wereldlichtjesdag Ommen 2018

OMMEN – Zondag 9 december is het Wereldlichtjesdag. Wereldwijd, gaat er om 19.00 uur, tijdzone na tijdzone, een golf van licht over de wereld, doordat er kaarsen worden aangestoken voor overleden kinderen. In Ommen vindt dit jaar voor de tweede keer Wereldlichtjesdag plaats, buiten aan de vijver bij de Jeroen Boschstraat in de wijk Alteveer.

Stichting Wereldlichtjesdag Ommen, een initiatief van Ommer ouders van een overleden kind, werd in 2017 opgericht. Zij worden gesteund door vele vrijwilligers en donaties/sponsoring van particulieren en bedrijven die Wereldlichtjesdag een warm hart toedragen. Hierdoor kunnen de lichtbootjes kosteloos uitgereikt worden aan een ieder die een kind wil herdenken. Op de avond zelf kan er worden gedoneerd in de giftenbus bij de ingang maar ook op de website zit een donatieknop om deze stichting te steunen.
“De bijeenkomst start om 18.15 uur met ontvangst en uitreiking van de lichtbootjes”, aldus Jeannet Veurink namens de organisatie. “Er is gelegenheid om de lichtbootjes met een tekst, bloem of (koos)naam van het kind te personaliseren. Wie een kaars wil branden voor een overleden kind, is welkom. Dit geldt voor een ieder die zich met een overleden kind verbonden voelt, kort geleden of decennia terug. Iedereen wordt uitgenodigd om een lichtje te branden, voor elk kind wat gemist wordt, door een miskraam, stil geboren kinderen of als het kind op latere leeftijd is overleden. Wanneer men verzekerd wil zijn van een bootje, is het raadzaam vooraf aan te melden, ook als we de (koos)naam van het kind mogen benoemen, kan dit per e-mail doorgegeven worden.”
Om 18.30 uur wordt de herdenkingsbijeenkomst met enkele woorden en zang van popkoor HoorHaar uit Zwolle geopend. Zij hebben het lied ‘Precious Child’ dat speciaal voor Wereldlichtjesdag gecomponeerd is, eigen gemaakt. “De bedoeling is dat om 19.00 uur alle lichtbootjes ontstoken zijn en ze te water kunnen gaan”, vult Marianne Zandman aan. “Na afloop is er gelegenheid om een warme consumptie te nuttigen en na te praten. Tegen 19.30 uur sluiten we de bijeenkomst af.”

Voor meer informatie of aanmelding van het kind (uiterste inschrijfdatum 6 december) info@wereldlichtjesdagommen.nl of de website www.wereldlichtjesdagommen.nl. Indien er door extreme weersomstandigheden uitgeweken moet worden naar een binnen locatie, wordt dit via social media en de website bekend gemaakt. Tel. 06-50802191.
Geen kind is zo aanwezig als een kind dat een kind dat gemist wordt

Lees ook

Nieuw samenspel door Goed Goan en inwonerbetrokkenheid

Speerpunt van de raad in visie en beleid verwoord DALFSEN – De samenleving verandert en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.