Home / / ‘Wandelen voor Anderen’ in natuurgebied Eerder Achterbroek

‘Wandelen voor Anderen’ in natuurgebied Eerder Achterbroek

Lions Twenterand organiseert voor de 26e keer de jaarlijkse kerstwandeling in het natuurgebied Eerder Achterbroek, tussen Ommen en Den Ham. ‘Wandelen voor Anderen’ is wederom het motto, want elk jaar komt de opbrengst ten goede aan een lokaal goed doel. Dit jaar gaat de opbrengst naar Leergeld Twenterand, een nieuwe stichting die kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar ondersteunt. Voor deze kinderen dreigt sociale uitsluiting omdat ze om financiële redenen niet mee kunnen doen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten.

De kerstwandeling wordt dit jaar muzikaal opgeluisterd door medewerking van De Harmonie Vroomshoop en de Midwinterhoorngroep Twenterand. Wandelaars kunnen tussen 11.00 en 14.00 starten vanaf de parkeerplaats Meiersbos aan de Junnerdijk. Er kan ook worden gestart bij de kruising van de Janmansweg en de Ganzenmars. Beide startplaatsen zijn met borden gemarkeerd. Bij de start ontvangt u tevens een routebeschrijving. De wandelroute is vijf kilometer lang.

Tijdens de wandeling kan een pauze ingelast worden in of nabij de sfeervol ingerichte koeienstal van de Saksische boerderij van de familie Noeverman. Men kan zich daar (tegen een vrije gift) te goed doen aan een snee krentenwegge, roggebrood met spek, een beker warme chocolademelk, een kom erwtensoep, een glas glühwein of een borrel.

Lees ook

Boosterprik mogelijk in alle gemeentes GGD IJsselland

REGIO – Mensen die wel een boosterprik wensen, maar daarvoor niet ‘helemaal’ naar Deventer, Hardenberg …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.