Home / / Voorbereidende onderzoeken Vechtdijken van start

Voorbereidende onderzoeken Vechtdijken van start

VECHTDAL – Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) neemt van half december tot en met januari de Vechtdijken tussen Dalfsen en de spoorlijn Zwolle-Meppel onder de loep. Aletta Lüchtenborg, omgevingsmanager van het projectteam: “Een dijk versterken doe je niet zomaar. Daar gaat veel onderzoek aan vooraf. We willen weten hoe de dijk er van binnen uitziet. Dus hoe de grond in de dijk is opgebouwd. We nemen op een aantal locaties grondmonsters tot op dieptes tussen de twee en vijf meter. Dit doen we met de hand en de boorgaten herstellen we na de boring met klei. De monsters worden vervolgens in een laboratorium verder onderzocht.”

Het project Vecht Dalfsen West is onderdeel van het Hoogwaterbeschermingsprogramma (HWBP). Inmiddels zijn de eerste voorbereidingen getroffen. Aletta Lüchtenborg: “In 2019 start de verkenningsfase. In de verkenningsfase bekijkt het waterschap samen met bewoners, plaatselijke organisaties, bedrijven en overheden welke oplossingen er zijn voor het waterveiligheidsprobleem, passend bij de bijzondere kenmerken van deze dijk en de omgeving.” Uiteindelijk leidt dit tot een voorkeursalternatief, dat verder uitgewerkt wordt tot een concreet ontwerp van de dijk. Naar verwachting gaat de eerste schop in 2024 de grond in om de dijk te versterken.

Lees ook

Kindplein Oost concrete stap dichterbij

OMMEN – Woensdag 1 december hebben Stichting Floreant (CBS De Kardoen), Stichting OOZ (OBS Het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.