Home / / Voetbal regio Dalfsen

Voetbal regio Dalfsen

De amateurvoetballers gaan de winterstop in. ASC’62 begon moeizaam aan het eerste gedeelte maar herstelde zich in de laatste wedstrijden. Het team van Björn Hodes pakte daar zeven punten. Sv. Dalfsen kende een droom start in de tweede klasse Noord. Het is de fiere koploper met een verlies wedstrijd. Hoonhorst is geswitst van Oost naar Noord en heeft het daar uitstekend naar de zin. Zij zijn momenteel koploper in de vijfde klasse A Noord. Lemelerveld kende eveneens een goede eerste helft van de competite. Het team van Richard Smit staat op een keurige tweede plek met drie punten achterstand op plaatsgenoot Dalfsen. Sv. Nieuwleusen begon voortvarend aan de competie maar liet daarna toch enkele puntjes liggen, maar staat wel op een mooie derde plek in de derde klasse Noord. USV speelde wisselend. Met een achtste plek in deze competitie kan het nog alle kanten op.

ASC’62 wint laatste wedstrijd voor winterstop

ASC’62 speelde thuis tegen FC Zutphen en won met 2-1. ASC’62 is op z’n best als het niet de wedstrijd hoeft te maken. Dat werd opnieuw duidelijke tegen Zutphen en daar is uiteraard niks mis mee. De laatste drie wedstrijden werden maar liefst zeven punten gepakt. Maar om de ploeg van Björn Hodes een counterploeg te noemen gaat veel te ver. Zutphen heeft na elf seizoenen afscheid moeten nemen van de eerste klasse en met bijna een geheel vernieuwde selectie probeert de ploeg zijn weg te vinden in de tweede klasse en dat lukt met horden en stoten. Zutphen voetbalde op sportpark Gerner zeer gemakkelijk. Met circa zestig procent balbezit voor de bezoekers was het rendement niet te hoog. Al vroeg in de wedstrijd (5e minuut) kwam ASC’62 op voorsprong. Chiel Pasman stuurde Matthijs van Gelder weg, de verdedigers konden hem niet achterhalen en hij schoot links beheerst binnen (1-0). Er volgde in de eerste helft een levendige wedstrijd met kansen aan beide zijde. Ruststand 1-0. Na de hervatting hetzelfde spelbeeld. Veel balbezit en druk van de bezoekers met ook goede mogelijkheden voor ASC’62. In de 52e minuut legde scheidsrechter Nijmeijer uit Hellendoorn na een overtreding de bal voor Zutphen op de stip. Met een katachtige beweging stompte de goed keepende Thom Scherpenkate de bal uit de rechterhoek. Voor de wedstrijd een cruciaal moment. Zutphen bleef drukken met veel balcirculatie en uit een verre bal naar voren ging Van Gelder de strijd aan, met de ver uit zijn doel gelopen doelman. Van Gelder won en plaatste de bal hoog in het doel (2-0). Vorig seizoen ging het scoren minder bij de Dalfser spits maar inmiddels heeft hij er al weer tien doelpunten inliggen. Tien minuten voor tijd kwam Zutphen terug in de wedstrijd. Uit een corner kopte Nando Bleumink snoeihard binnen (2-1). De wedstrijd werd vervolgens geconcentreerd uit gevoetbald door de Dalfsenaren. Eindstand 2-1. Door deze overwinning steeg ASC’62 twee plekken (8ste) op de ranglijst en gaat de ploeg van Hodes met een goed gevoel de winterstop in met vijftien punten uit twaalf gespeelde wedstrijden.

ASC’62 pakt zeven punten in laatste drie wedstrijden

Verslag/foto: Evert Jan Goos

Lees ook

Boosterprik mogelijk in alle gemeentes GGD IJsselland

REGIO – Mensen die wel een boosterprik wensen, maar daarvoor niet ‘helemaal’ naar Deventer, Hardenberg …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.