Home / / Vilsteren jaagt Giethoorn met lege handen terug

Vilsteren jaagt Giethoorn met lege handen terug

VILSTEREN – Op de vertrouwde Molenesch bleef Vilsteren het bezoekende Giethoorn met 3-0 de baas. Op basis van een puike tweede helft een volkomen terechte overwinning vond trainer Hendri Zwinselman. “Echt, het leek er niet op voor rust. Alle duels gingen de mist in, slordig, veel balverlies. Oké, we speelden tegen de wind in, lastig maar daar moet je rekening mee houden. Het was aan doelman Stefan Hendriks te danken dat we geen tegengoal kregen. Dat we met 1-0 voor gingen rusten was een klein wonder.” Die voordelige marge was te danken aan Niels Noordman, die na iets meer dan een half uur het net wist te vinden. Na de thee heeft Vilsteren wind mee en komt als herboren de kleedkamer uit. “We hebben het er in de pauze over gehad. Je moet wel duels aangaan en willen winnen, wil je aan voetballen toe komen. Dat is prima opgepakt door de jongens. We zijn niet meer in problemen geweest. De 2-0 was echt een doelpunt om van te smullen als trainer. Jari Vlierman snelt langs de lijn, er volgt een perfecte voorzet, Justus von Martels komt voor zijn man en tikt hem in. Dat zie je graag als trainer”, jubelt Zwinselman. Niet lang na de 2-0 mag Joost Visscher douchen na een ‘doodschop’ tegen Wouter Mars, die ook niet verder kan en vervangen wordt door Chiel Mars. Na dit dieptepunt gelukkig ook goed nieuws als Von Martels een steekpass van Niels Noordman wel ziet zitten en zijn goede optreden na rust beloont met een tweede goal.

Stand 5A: Hoonhorst 11-27 (53-10), DVSV 11-27 (45-14), IJhorst 11-25, BEW 11-21, Vilsteren 11-20, Old Forward 11-19, Giethoorn 11-16 (27-27), Uffelte 11-16 (22-24), Scheerwolde 11-12, Kuinre 11-10, Blankenham 10-8, Diever/Wapse 11-8, Wapserveen 11-7 en Willemsoord 10-0.

Tekst/foto: Willem Lampe

Lees ook

Voetbal regio Dalfsen

DALFSEN – Het is voor alle clubs even afwachten hoe het programma er voor de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.