Home / / Verrukkelijk Ommen op de Markt

Verrukkelijk Ommen op de Markt

Op de Markt in Ommen wordt op 15 december ‘Verrukkelijk Ommen’ georganiseerd en dit is in vrij toegankelijk voor iedereen. Het vechtpodium is de gehele dag gevuld met kerstmuziek, diverse koren en dans.

‘Verrukkelijk Ommen’ een smaakvol evenement waar de Horeca uit de gemeente Ommen diverse gerechtjes en streetfood bereiden met streekproducten die het erkende keurmerk van ‘Vechtdal Producten’ dragen. Het initiatief voor dit evenement is van VechtdalProducten®, Horeca Ommen en enkele ondernemers uit Ommen.

De Ommer Glühwein ketel

Tijdens “ Verrukkelijk Ommen “op 15 december komt er op de markt een grote kookketel te staan met een inhoud van maar liefs 200 liter. De bedoeling is dat de ketel vol wordt gemaakt met glühwein. Mensen die nog rode wijn in de kelder hebben staan kunen deze op zaterdagmorgen 15 december inleveren bij bij Flater Eten & Drinken tussen 11.00 uur en 13.00 uur. Wie wijn inlevert krijgt ( de wijn wordt wel gecheckt of deze nog bruikbaar is) een tegoedbon voor een  thermoskan van deze overheerlijke Glühwein. Met deze tegoedbon kan er tussen 18.00 uur en 19.00 uur  Glühwein worden opgehaald op de markt! Wel graag een eigen thermoskan meenemen.

 

De Ommer “Terp”oven!
Tijdens Verrukkelijk Ommen op 15 december wordt een Terpoven (heuvel van o.a. vuur, zand, stenen en takken) gebouwd, waar vlees in wordt bereid onder een laag van hooi, kruiden en zand. Vanaf ongeveer 17.00 uur zal de Terp worden geopend en kunnen de bezoekers komen genieten van het op deze wijze bijzonder bereide vlees! De bouw van de Terpoven wordt verzorgd door stichting Lp Café, zij hebben samen met Vechtdalkok Johan Drenth ervaring met het maken van kuil- en terpovens en de daarbij behorende authentieke bereidingswijze!

 

Lees ook

Voetbal regio Dalfsen

DALFSEN – Het is voor alle clubs even afwachten hoe het programma er voor de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.