Home / / USV wint bij koploper na onwaarschijnlijke comeback

USV wint bij koploper na onwaarschijnlijke comeback

DWINGELOO – In de rust gaf niemand nog een stuiver voor de winstkansen van USV. Het was een wonder dat het scorebord slechts een 2-1 tussenstand toonde. Zoveel sterker was koploper Dwingeloo in het eerste bedrijf.
Op de blubberige grasmat modderde USV vanaf de aftrap maar wat aan en hield slechts tegen. En deed dat met weinig overtuiging. In de 6e minuut was het al raak door Robert Mulder (1-0). De thuisploeg had een ruime serie kansen om zeep geholpen toen USV in de 27e minuut uit het niets de gelijkmaker scoorde. Een prachtige voorzet van Ron Meijerink werd bij de tweede paal binnen gekopt door Niels Kappert (1-1). Nog in dezelfde minuut stond USV weer achter. Doelman Martijn Scheper leek de bal te vangen, maar gunde steraanvaller Sander Nijstad een herkansing (2-1). In het laatste kwartier voor rust overleefde USV nog maar eens een salvo aan riante doelkansen. Na rust voltrok zich een nieuw wonder. Met een paar omzettingen in de ploeg deed USV ineens mee aan de wedstrijd. De nog maar vijf keer gepasseerde defensie van Dwingeloo werd steeds vaker in verlegenheid gebracht. In de 59e minuut kwam USV goedkoop aan de gelijkmaker. De voorzet van Ron Meijerink was al een prooi voor doelman Erwin Hof toen de kletsnatte bal ineens panklaar lag voor Max Schaeffer (2-2). Precies 3 minuten later stond de wedstrijd volledig op zijn kop. De lichtvoetige invaller Jonatha Cesario schudde een tegenstander af en zijn voorzet werd binnen gekopt door Ron Meijerink (2-3). De stunt van USV kwam steeds dichterbij want in de 70e minuut stond de thuisploeg met tien man. Robert Mulder kon inrukken na een charge op Stefan Klein. In de 80e minuut kreeg het duel opnieuw een onverwachte wending. Door een spierblessure kon scheidsrechter Vos niet verder. Beide ploegen wilden wel graag door zodat de als toeschouwer aanwezige KNVB scheidsrechter Heine Drenth van alle partijen groen licht kreeg om de slotfase voor zijn rekening te nemen. Dwingeloo gooide nog een keer alles op de aanval. Een voorzet rolde rakelings voorlangs terwijl aan de overkant Niels Kappert oog in oog met Erwin Hof een droomkans miste. Een paar tellen later had USV de winst dan toch binnen. En kon na een bizar duel het lange napraten over het wonder van Dwingeloo beginnen. Zondag speelt USV de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar thuis tegen Veno. Aanvang 14.00 uur. Na afloop is er een live optreden van Hein Migchelbrink, hét gezicht van de roemruchte Spitfires.

Tekst: Ben Schuurman
Foto: Peter Meijerink

Lees ook

Integraal Huisvestigingsplan Primair Onderwijs

Toekomstbestendige onderwijsvoorzieningen voor basisonderwijs DALFSEN – Het college van burgemeester en wethouders en de schoolbesturen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.