Home / / Stevo Akkerman te gast bij Cultureel Café Dalfsen

Stevo Akkerman te gast bij Cultureel Café Dalfsen

DALFSEN – Het Cultureel Café Dalfsen houdt vrijdag 7 december in de Trefkoele+ te Dalfsen een avond met een maatschappelijk actueel onderwerp. Gastspreker Stevo Akkerman, gewaardeerd columnist bij dagblad Trouw, gaat met zijn boek ‘Het klopt wel, maar het deugt niet’ verder waar het boek van Joris Luyendijk “Dit kan niet waar zijn” ophoudt. Hij vraagt zich af of niet alleen de bankenwereld, maar de hele maatschappij een ‘amoreel universum’ is geworden.

“Dat de financiële wereld meent ‘een amoreel universum’ te vormen, zal niet veel verbazing wekken, maar hoe zit het in de rest van onze samenleving? Bestaat er in onze bedrijven en instellingen nog ruimte voor de persoonlijke bezieling, en dus ook morele verantwoordelijkheid, van de medewerkers? Hoe zit dat in de accountancy, het onderwijs, de zorg? En welke rol speelt de politiek daarbij – durven onze politici nog te streven naar een rechtvaardige samenleving of schrikken ze terug voor alles wat zweemt naar idealen, uit angst voor wat al snel ‘moralisme’ heet?
Stevo Akkerman ging op onderzoek uit en sprak met kopstukken uit alle geledingen van de maatschappij. Daarover schreef hij ‘Het klopt wel, maar het deugt niet’, een boek dat een ontluisterend beeld schetst van de stand van zaken, maar vooral ingaat op de vraag hoe het zover heeft kunnen komen en hoe we een uitweg kunnen vinden”.

Stevo Akkerman is journalist/columnist bij Trouw. Driemaal per week schrijft hij een column waarin hij de “keiharde nuance” en het “onverbiddelijke enerzijds-anderzijds” preekt. In 2017 won hij de J.L. Heldringprijs voor de beste columnist. Daarnaast is hij schrijver van romans als de autobiografische ‘Donderdagmiddagdochter’ (2015 en meerdere malen bekroond) en ‘De mooiste dag’ (2018).

De avond begint om 20.00 uur in de Trefkoele+ te Dalfsen. De zaal is open om 19.30 uur. De toegangsprijs is 7,50 euro in de voorverkoop en 10 euro in de zaal. Voor kaartverkoop kunt u terecht bij de Read Shop in Dalfsen/Ommen, bij Primera te Dalfsen en aan de balie van de bibliotheek Dalfsen/Nieuwleusen. Voor e-tickets of voor meer informatie, zie www.cultureelcafedalfsen.nl, of bel 0529-432798.

Foto: Jorgen Caris

Lees ook

Het Boek van de Week

Lenni is ziek, ernstig ziek. Ze ligt in het ziekenhuis in Glasgow op de afdeling …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.