Stefan Westenbroek Nederlands kampioen sprint

ENSCHEDE – Met waanzinnige tijden en in een uiterst spannende strijd met nummer twee Sebas Diniz, die zaterdag nog als de nummer één afsloot, is Ommenaar Westenbroek zondag in Enschede na twee keer 500 en twee keer 1000 meter Nederlands kampioen sprint geworden bij de junioren B.

Westenbroek bereikte deze fantastische prestatie met drie eerste plaatsen (steeds baanrecords) en een tweede plaats, toen Diniz zaterdag een baanrecord reed op de 500 meter. Dat geeft wel het niveau van deze wedstrijd aan. De nieuwe persoonlijke en baanrecords staan nu op 36,21 en 1:12,75 en zijn natuurlijk ook clubrecords bij de Stokvisdennen.

Het brons was voor Jarle Gerrits van het Regionaal Talentcentrum Zuid. Vlak daarachter eindigde Chris Fredriks, de jongere teamgenoot van Westenbroek bij RTC Oost, en daarachter Mervin Maatman. Zo had in de top vijf alleen Gerrits geen thuisbaan in Overijssel.

Famke Minnee, ook schaatsend bij RTC Oost en lid van de Stokvisdennen, is met een mooie achtste plaats de top tien ingeschaatst. De Harderwijkse had net als Westenbroek een betere tweede dag, met als beste notering een vijfde plaats op de 1000 meter met 1:22,72. Haar beste 500 meter ging in 42,25, waarmee ze op die afstand negende werd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.