Home / / Start project Vechtdal Verbinding in 2019

Start project Vechtdal Verbinding in 2019

DALFSEN – De provincie Overijssel heeft gemeld dat BAM Infra in 2019 start met de werkzaamheden die de veiligheid, leefbaarheid en doorstroming op de N340 (Hessenweg), de N377 (‘de Lichtmis’) en de N48 (Hoogeveen-Ommen) verbeteren. In 2023 is het project Vechtdal Verbinding klaar.
Dagelijks rijden er veel (vracht)auto’s vanuit het Oosten van Overijssel via de N340, de N377 en de N48 naar Zwolle en de A28 en omgekeerd. Deze wegen zijn vooral in de spits erg druk, waardoor de doorstroming vermindert en het verkeer vastloopt. Daarnaast zijn deze wegen niet op een duurzaam veilige manier ingericht.
Om het verkeer ook op de langere termijn vlotter en veiliger te laten doorrijden, krijgt de N340/Hessenweg onder andere een vernieuwde aansluiting op de A28, komt er een nieuw wegtracé met 2 x 2 rijbanen vanaf die aansluiting tot aan de Ankummerdijk, een viaduct over het spoor en een vernieuwd knooppunt bij Varsen. Ook worden op de bestaande N340 een aantal kruispunten zo ingericht dat ze veiliger zijn en meer verkeer kunnen verwerken. De N48 wordt onder andere voorzien van rotondes en weefvakken. Fietsers kunnen straks veiliger oversteken op de N377 door drie fietsoversteken en Balkbrug krijgt een onderdoorgang voor doorgaand verkeer en een dorpsplein dat noord en zuid weer gaat verbinden. Naast deze maatregelen worden ook vijftien optimalisatiemaatregelen uitgevoerd, waaronder fietstunnels, rotondes, ecoducten en het verbreden van de parallelwegen. Deze optimalisatiemaatregelen heeft de provincie samen met gemeenten en omgeving ontwikkeld om de veiligheid en doorstroming op de Vechtdal Verbinding te verbeteren.

Lees ook

Wethouder Ko Scheele leest voor bij de bieb

OMMEN – Van woensdag 26 januari tot en met zaterdag 5 februari zijn de Nationale …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.