Home / / Springselectie Energy Ommen presteert top op NK

Springselectie Energy Ommen presteert top op NK

OMMEN – De junioren springselectie van gymnastiekvereniging Energy Ommen heeft laten zien dat de nominatie sportploeg van het jaar in de gemeente Ommen meer dan terecht is. Het lenige gezelschap had zich begin november al geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap Groepsspringen. In de finale is de uitverkiezing niet alleen waargemaakt, maar ook nog eens verbeterd.

Afgelopen zaterdag vond deze eindstrijd plaats in het Zuid-Hollandse Hardinxveld-Giessendam. Energy Ommen kwam op alle vijf verschillende onderdelen in actie. Binnen het groepsspringen wordt op verschillende minitrampoline en tumblingonderdelen gesprongen. Door op al deze onderdelen mooie salto’s, gedurfde flikflakken en ingewikkelde schroeven te laten zien mochten de meiden van Energy Ommen vijf keer richting podium om de bekers in ontvangst te nemen. De kanjers uit de Vechtstad werden maar liefst vier keer eerste en een keer tweede. Zeker, de verwachtingen waren al torenhoog door de fraaie resultaten bij de regionale wedstrijd en de plaatsingswedstrijd voor het NK eerder dit seizoen, maar wie had verwacht dat die prestaties werden overtroffen? De volgende prijs die de springselectie van Energy Ommen in ontvangst hoopt te mogen nemen is die voor sportploeg van het jaar 2018. De verkiezingen zijn op 16 januari 2019 in multifunctioneel centrum de Carrousel.

Lees ook

Uit Hei en Dennen: Van die dingen

Hoera, ik mag vanmiddag naar mijn vriendelijke tandartenpraktijk. De boss himself gaat mijn kakement onder …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.