Home / / Speuren naar sporen met boswachter Arend

Speuren naar sporen met boswachter Arend

OMMEN – De Vereniging Natuur en Milieu de Vechtstreek heeft voor zaterdag 1 december weer een leuke excursie op het programma staan. Boswachter Arend Spijker zal de deelnemers meenemen in de in de wereld van onopvallende sporen die vooral zoogdieren en vogels achterlaten. Er is veel meer te zien in de natuur dan in eerste instantie gedacht wordt. Veertjes van een gedode vogel: van welke vogel dan en heeft een vos die vogel gedood of heeft een roofvogel dat gedaan? Van welk dier zijn die pootafdrukken in het zand – of misschien wel in de sneeuw – van een ree, een konijn? Is dat poep van een bunzing of van een das? Van een vos misschien? En welk dier heeft er aan de schors zitten vreten? Boswachter Arend kan op bijna alle vragen wel een antwoord geven.
Het is zowel voor de deelnemers als voor de boswachter altijd weer een tocht vol verrassingen. Stevig schoeisel is aan te raden evenals warme kleding. De excursie zal ongeveer twee uur duren en is ook voor kinderen vanaf een jaar of 8 geschikt.
De start is om 13.30 uur bij de splitsing Junnerweg/Beerzerweg. Opgave is niet nodig. Deelname is voor leden van de Vechtstreek gratis, niet-leden betalen 2 euro met een maximum van 5 euro per gezin.

Lees ook

Sportclub Lemele laat rode lantaarn achter in Rijssen

RIJSSEN – Op de Koerbelt in Rijssen mocht sportclub Lemele de nare afdronk van de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.