Home / / ‘Samen stilstaan en gedenken 2018’

‘Samen stilstaan en gedenken 2018’

OMMEN/DALFSEN – Uitvaartbegeleider Jan Slagter en zijn zoon Richard van Uitvaartverzorging Vechtdal organiseren dit jaar, op 21 en 28 december, voor de achtste keer ‘Stilstaan en Gedenken’ op de begraafplaatsen Laarmanshoek in Ommen en Welsum in Dalfsen. Een sfeervolle avondbijeenkomst op een met fakkels en vuurkorven verlichte begraafplaats. Doedelzakspelers en midwinterhoornblazers zorgen voor een sfeervolle muzikale entourage.

Jan Slagter: “Altijd weer een bijzonder indrukwekkende gebeurtenis met heel veel positieve reacties per mail of telefoon achteraf. Mensen missen in deze tijd van het jaar hun overleden dierbaren het meest en wij trachten door dit samen te gedenken hen het gevoel over te brengen dat zij niet alleen te staan in hun verdriet.”
De aanwezigen krijgen bij aankomst op de begraafplaats allemaal een driedagenlichtje dat na afloop van de bijeenkomst op het graf van een dierbare geplaatst kon worden.
Ieder jaar zien wij nieuwe gezichten maar ook velen die er jaar weer bij zijn. Voor ons het bewijs dat deze bijeenkomsten zeer gewaardeerd worden en voorzien in een behoefte. Mensen kunnen van te voren aangeven of ze een bepaalde muziek of speciaal gedicht willen horen of een gedicht eventueel zelf voordragen.”
Het mooiste moment is volgens Jan en Richard altijd als het officiële deel is afgelopen, de sprekers geweest zijn, de muziek verstild is en de mensen met de lichtjes in de hand opstaan om de kaarsje naar een graf te brengen. “Dat geeft de mensen echt een gevoel van verbondenheid. “

In Ommen kunnen belangstellenden op vrijdag 21 december terecht op begraafplaats Laarmanshoek en op vrijdag 28 december in Dalfsen op begraafplaats Welsum.
Beide avonden beginnen om 19.00 uur.

Herdenking in Welsum.

Lees ook

Integraal Huisvestigingsplan Primair Onderwijs

Toekomstbestendige onderwijsvoorzieningen voor basisonderwijs DALFSEN – Het college van burgemeester en wethouders en de schoolbesturen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.