Home / / Rabobank geeft 110.000 euro aan buurtversterkende initiatieven

Rabobank geeft 110.000 euro aan buurtversterkende initiatieven

VECHTDAL – Donderdagavond 29 november vond in Partycentrum Klein Oever in Balkbrug de ontknoping plaats van de derde editie van de Rabobank Coöperatie Weken. De bank organiseerde een heuse ‘Vrijwilligers PowerParty’ om alle vrijwilligers achter het verenigingsleven eens flink in het zonnetje te zetten. Naast een gezellige avond, ontvingen 111 verenigingen en stichtingen een mooie cheque om hun buurtversterkende initiatief te realiseren.

Daarnaast werden er nog drie bonusprijzen uitgereikt aan duurzame initiatieven en vier bonusprijzen voor beste video. De hospices uit de regio zijn samen de grote winnaar. De leden van de coöperatieve bank gaven de meeste stemmen aan de hospice in Dalfsen, gevolgd door de hospice in Hardenberg en Dedemsvaart. Samen ontvingen zij ruim 12 duizend euro.

“Vrijwilligers zijn het sociale fundament van onze regio. Een daverend applaus voor jullie zelf en het geweldige werk dat jullie doen”, aldus Klaas Feenstra, directievoorzitter bij Rabobank Vaart en Vechtstreek. Het lijkt soms heel gewoon wat al die vrijwilligers belangeloos doen, maar eigenlijk is het heel bijzonder. Daarom organiseerde de bank een avond voor alle vrijwilligers die de drijvende kracht zijn achter de stichtingen en verenigingen uit de regio.

Het thema van de Rabobank Coöperatie Weken was dit jaar duurzaamheid. Geheel bijpassend konden de gasten zelf hun smoothie bij elkaar fietsen. Ook werd er een buffet geserveerd met lokale producten uit het Vechtdal. En terwijl de band Bar & Booz uit Balkbrug zorgde voor de muzikale omlijsting, liepen er complimentenmeisjes rond en werden er volop foto’s gemaakt in de photobooth. Ook mannenkoor De Scheepsjagers was van de partij voor het warme welkom.

Uitslag Rabobank Coöperatie Weken 2018

Met de Rabobank Coöperatie Weken verdelen de ruim 21.000 leden van de bank jaarlijks een gedeelte van de winst dat terugvloeit naar de lokale samenleving. Niet de Rabobank, maar de leden van de coöperatie bepalen welk buurtversterkend initiatief een financiële bijdrage verdient. Bijna achtduizend leden hebben hun stemmen uitgebracht. Elke deelnemende vereniging of stichting aan de Rabobank Coöperatie Weken ging gisteren met een cheque naar huis. Variërend van 90 euro tot 4.500 euro!

De top 5 van de initiatieven met de meeste stemmen en daarmee de hoogste financiële bijdrage is:
1. Vrienden van Hospice Dalfsen: € 4.590,62
Hospice voorzien van zonnepanelen op het dak
2. Vrienden Hospice ’t Huis aan de Vecht: € 3.942,47
Herinrichting hospicetuin en terras
3. Hospice Dedemsvaart: € 3.771,06
Aanschaf zonnepanelen
4. Voedselbank Dalfsen-Nieuwleusen: € 3.741,60
Verstrekken van voedselpakketten
5. Voedselbank Hardenberg-Ommen: € 2.790,80
Kleine bestelwagen aanschaffen

Extra bijdrage voor duurzaam initiatief én beste video

Bovenop het stembedrag van de leden, ontvingen een aantal initiatieven een bonusprijs voor ‘duurzaamheid’. De jury beoordeelde deze initiatieven als meest duurzaam, omdat zij niet alleen groen zijn, maar ook circulair, sociaal duurzaam of origineel. De prijswinnaars van de bonusprijs ‘duurzaamheid’ zijn:
· CNS Ommerkanaal – € 2.000
In de schoolkas groenten verbouwen en deze in de buurt verkopen
· Stichting Noggus & Noggus – € 2.000
Vervanging van alle verlichting in het gebouw voor LED
· Gym- en dansvereniging Beatrix De Krim – € 2.000
Ontwikkelen ‘Actief Bos’ met beweegtoestellen

Ook werd er de afgelopen maanden veel campagne gevoerd door de deelnemende verenigingen en stichtingen. De jury zag grappige, ontroerende en hele creatieve video’s voorbij komen. De initiatieven die er met een bonusprijs ‘beste video’ vandoor gingen zijn:
· Oranjevereniging Oudleusen – € 1.000
LED-verlichting voor evenementen op het Evenemententerrein van Oudleusen
· Plaatselijk belang Oudleusen – € 1.000
Aanschaf duofiets voor Oudleusen
· Stichting Hartveilig Hardenberg – € 1.000
Zorg dragen voor een sluitend netwerk van AED
· Baalderborggroep, locatie De Oldenburg – € 1.000
Opknappen Trefpunt voor onderlinge sociale contacten bewoners

De vierhonderd aanwezige vrijwilligers, spannende ontknoping, het heerlijke eten en livemuziek zorgden voor een gezellige sfeer en geslaagde avond. Meer informatie over de Rabobank Coöperatie Weken is te vinden op www.rabobank.nl/vvs en op de Facebookpagina van Rabobank Vaart en Vechtstreek. Volgend jaar ook mee doen? De inschrijving voor 2019 start naar verwachting kort na de zomer van volgend jaar.

Lees ook

Gemeenteraad Dalfsen neemt besluit over zoekgebied Dalfserveld-West

Strenge voorwaarden voor opwekken duurzame energie DALFSEN – Na uitgebreid onderzoek is Dalfserveld-West het meest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.