Protos-Weering zaalvoetbalspektakel komt eraan

OMMEN – Zaterdag 22 december wordt in twintig sporthallen, verdeeld over Drenthe en Overijssel, om 18.00 uur afgetrapt voor de 42e editie van het Protos-Weering Toernooi. Aan dit door voetbalvereniging Protos uit Steenwijksmoer georganiseerde zaalvoetbalevenement doen honderd clubs mee.

De clubs zijn verdeeld in poules van vijf, verdeeld over twintig hallen. Sinds jaren wordt in deze editie vanwege een verbouwing niet gevoetbald in de Carrousel in Ommen. De lokale favorieten OVC ’21 en OZC reizen af naar sporthallen in de nabije omgeving. OZC mag het in de Citadel in Dedemsvaart laten zien tegen het Hoogeveense HZVV en de lokale favorieten Dedemsvaart en SCD ’83. ZAC uit Zwolle completeert poule B.

OVC ’21 reist af naar Hardenberg, waar het in sporthal De Beek stuit op het voor eigen publiek spelende Hardenberg ’85. Deze poule F bestaat verder uit Avereest, Bruchterveld en MSC (Meppel). Sportclub Lemele komt met Mariënberg uit in sporthal de Binder in Gramsbergen. Ook in poule M zijn ingedeeld het thuisspelende Gramsbergen, DOS ’63 uit Drogteropslagen en Protos uit Steenwijksmoer.

Vijftig van de honderd deelnemers plaatsen zich voor de kwartfinales, welke gepland staan op donderdag 27 december. De halve finale is op zaterdag 29 december. Hier vindt een opruiming plaats en wordt het echt spannend. Alleen de vijf poulewinnaars plaatsen zich rechtstreeks voor de finale, welke gepland staat op zaterdag 5 januari in sporthal Angelslo.

De nummers twee van de halve finale krijgen nog een extra mogelijkheid om zich ook te plaatsen voor de grote finale via een tussenronde. Deze ronde wordt gespeeld op woensdag 2 januari, eveneens in sporthal Angelslo. De poulewinnaar is de laatste deelnemer aan de finaleronde. Zes clubs maken dan uit wie de editie 42 op haar naam mag schrijven. Grote vraag is wie Elim, de verrassende eindwinnaar van de afgelopen editie, als titelhouder gaat onttronen. Meer info en achtergrondinformatie op www.protosweering.nl.

Foto: de vraag is of Frankie Jansen namens OZC in de zaal net zo trefzeker is als op de groene buitenmat