Home / / OZC met de schrik vrij tegen Wilhelminaschool

OZC met de schrik vrij tegen Wilhelminaschool

Zoveel beter, zo veel meer kansen, dan moet je jezelf belonen met een ruime overwinning, maar nee. Vergeet het maar. OZC kwam met de schrik vrij tegen het kwakkelende Wilhelminaschool. Uiteindelijk gingen de punten naar de ploeg die daar het meeste recht op had, maar o, o, o, wat een bizar wedstrijdverloop. Het werd ook wel weer eens tijd dat de ploeg van Martijn Berger de volle buit pakte. De laatste keer was bijna twee maand terug, toen Voorwaarts op Westbroek in blessuretijd met 3-2 werd teruggewezen.

Zonder topschutter Frank Jansen en Ramon Schuldink (allebei licht geblesseerd) en Ruben Strating (zwaar geblesseerd) begon OZC scherp aan het duel. Opdracht van Berger beaamde de toekijkende Jansen. ‘De School’ werd direct bij de strot gepakt en al snel lag de bal achter doelman Kok. Een strakke voorzet van Harm-Jan Tip werd gevolgd door een rake hoofdknik van Niel Koggel.

Maar de thuisclub verviel in de ouwe makke. Het geeft veel te veel kansen weg. Een paar minuutjes na de 1-0 sprong het scorebord naar 1-1. Gerommel in de zestien. Niemand die resoluut ruimt en Rik Brinker zegt ‘dankjewel’. In de resterende tijd voor rust is het eenrichtingsverkeer. Tip valt op door zijn ‘ausdauer’ en wilskracht, Lars Dunnewind is lichtvoetig, frivool en dartelt regelmatig door de vijandelijke zestien en Wilmer Makkinga imiteert Strating perfect en komt keer op keer door vanaf de linksachter. Het is geen toeval dat met minuut 45 al op de klok Dunnewind angel en eindstation is als Makkinga de brommer heeft aangetrapt. 2-1, ja, ja, dan zit je lekker aan de thee. Knock-down.

Was de thuisclub voor rust bovenliggende partij, na de onderbreking is het overleven voor de bezoekers uit Hengelo. De 3-1 moet wel vallen en valt. Dunnewind reageert alert als de Derbystar onder de voet van Jordy Nijenhuis glipt. Als even later Tom Simons wordt neergesabeld door Tim Kleinsman rest arbiter Compagner niets anders dan fluiten en wijzen naar de stip. Simons tart een oude voetbalwet en wil zelf het vonnis vellen. Kok ranselt het slappe rollertje over en de 3-1 blijft staan. Als even later Nijenhuis vanuit een corner raak knikt hebben we weer een wedstrijd, 3-2. Maar kom op hé, die lui komen nauwelijks voor het doel. De schrik slaat heel OZC om het hart als alweer Brinker de gelijkmaker binnen frommelt. Gemor langs de lijn. “We geven te gemakkelijk doelpunten weg”, bromt een supporter. Dan toch gerechtigheid. Invaller Marvin Veerman stuurt met een sleepbeweging Tim Kleinsman het bos in en schuift de bal langs Kok. 4-3. De geplaagde bezoekers besluiten het er op te wagen en zijn in de resterende vijf minuutjes twee keer dreigend, maar OZC trekt de 4-3 over de eindstreep.

Opstelling: R. Schuldink; Runhart (80. Hekman), Merjenburgh, E. Schuldink, Makkinga; Dunnewind, Tip, Kok (58. Veerman), De Lange, Koggel (65. Valk), Simons.

Stand 3D: PH 11-31, Quick ’20 11-26, Bergentheim 11-23, Hellendoorn 11-22, Voorwaarts V 11-16 (24-28), Kloosterhaar 11-16 (17-29), OZC 11-14, ASV ’57 11-13 (21-21), SVVN 11-13 (20-21), DES 11-10 (17-23, Mariënberg 11-10 (19-29), Juliana ’32 11-10 (13-38), Wilhelminaschool 11-7 en Blauw Wit ’66 11-5.

Spitsuur voor de goal van doelman Kok van Wilhelminaschool.

Verslag/foto: Willem Lampe

Lees ook

Nieuw samenspel door Goed Goan en inwonerbetrokkenheid

Speerpunt van de raad in visie en beleid verwoord DALFSEN – De samenleving verandert en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.