OVC ’21 bijt de tanden stuk op taai DSC ’65

DALERVEEN – Het is OVC ’21 niet gelukt de galavoorstelling tegen DVC ’59 een passend vervolg te geven. Dat is geen schande. Het kan ook niet elke week top zijn en we hebben niet te maken met profs, maar goedwillende amateurs. Bovendien heb je twee partijen nodig om een goede pot voetbal neer te zetten en DSC ’65 wilde de in het eerste bedrijf verkregen voorsprong met bulldozervoetbal over de streep trekken. Dat lukte bijna. De Dalerveen Stieltjeskanaal Combinatie gesticht in 1965 is geen leuk team om naar te kijken. Wel een taai gezelschap. Het is lastig voetballen tegen en winnen van de mannetjesputters van trainer Richard Nieborg. De ploeg incasseert weinig tegengoals, maar scoort daarentegen zelf moeizaam. Daar kwam OVC ’21 op het verscholen sportparkje De Hoop in het dorp Dalerveen achter. De eerste 45 minuten waren net zo slecht als het weer. Een hemel in vijftig tinten grijs en onophoudelijke motregen, nou ja, dan weet je het wel. “Daar redden we het niet mee”, schreeuwde een supporter uit Ommen na de zoveelste lange bal die over de achterlijn verdween. Praktisch geen kans te zien in het eerste bedrijf, op eentje voor Stein Leuninge na, die er niet op rekende dat de atletische doelman Dennis Schiphorst Haalweide de Derbystar los liet en vervolgens het leer totaal verkeerd raakte. Van de thuisclub niets vernomen, tot minuut 38. Kacper Nadolny verwerkt een vrije trap van Sander Schiphorst Haalweide tot corner. De bal zeilt over alles en iedereen heen, maar niet over Boris Luttikhuizen, die van dichtbij raak knikt. Na de thee wordt Nick Zandman gebracht als breekijzer. Eindelijk tonen de bezoekers uit Ommen kleur, maar Schiphorst Haalweide toont zich een uitstekend doelwachter en klaart elke situatie. De thuisclub koestert de voorsprong, maar vergeet te voetballen. Het is overleven. De bus wordt geparkeerd en elke bal wordt over de zijlijn of naar het front gerost. Bij de bezoekers uit Ommen neemt de frustratie toe. Elke valpartij leidt tot een blessurebehandeling, een vrije trap nemen duurt een eeuwigheid en ook doelman Schiphorst Haalweide steelt seconden bij het uittrappen. Toch krijgt OVC ’21 genoegdoening. De ijverige Leon Mulder duikt op in de zestien waar back Justin Meppelink hem onderuit schoffelt. Honderd procent strafschop. Markus Haanstra kent geen twijfel en wijst naar de stip. Robin Meijerink voltrekt het vonnis feilloos en zorgt voor ietwat genoegdoening bij de gasten. Doelman Schiphorst Haalweide maakt na het laatste fluitsignaal een gigantische vreugdesprong. Veelzeggend. Hij is dik tevreden met de 1-1. Assistent-trainer Kris Bakker dribbelt wat mismoedig weg en schudt het hoofd, “ik snap niets van die lui, dat je zo negatief wil voetballen, daar is toch geen reet aan.”

Opstelling: Nadolny; M. Mulder (45. J. Meijerink), R. Meijerink, Van Elburg, Haverkort; L. Mulder, Biemans, Ter Burg; Leuninge (54. Zandman), Mayilyan (86. De Wit), Nouri.

Stand 4E: Pesse 10-25, Hodo 10-24, Titan 10-23, Sweel 10-19, DSC ’59 10-17, OVC ’21 10-16, Wijster 10-15 (21-17), KSC 10-15 (17-14), Schoonebeek 10-10 (14-22), EHS ’85 10-10 (12-24), VIOS (O) 10-8, Bargeres 10-5 (12-24), Witteveense Boys ’87 10-5 (14-37) en DVC ’59 10-4.

OVC ’21 zet druk op het doel van DSC ’65.

Verslag/foto: Willem Lampe