Home / / Oliebollenverkoop Stichting Vrienden Oost-Europa

Oliebollenverkoop Stichting Vrienden Oost-Europa

DALFSEN – Stichting Vrienden Oost-Europa houdt ook dit jaar weer een oliebollenactie voor het goede doel. Op 28, 29 december en 31 december staat de oliebollenkraam op het Kerkplein te Dalfsen en bij Kleinlugtenbeld aan de Singel 31 te Dalfsen.

De opbrengst van de verkoopactie is geheel bestemd voor het goede doel. De vier vrienden, die zich in deze stichting verenigd hebben, willen een bejaardentehuis in Badeni in Roemenië renoveren.
Dit bejaardentehuis, dat de stichting al meer dan 25 jaar ondersteunt, bestaat uit twee gebouwen. Het oudste gebouw biedt plaats aan zestien bejaarden en staat op dit moment leeg. Het gebouw is hard aan renovatie toe. De verwarming is zeer gedateerd en er zijn nog ramen met enkelglas. De deuren naar de kamers zijn te smal om er met een bed door te rijden en er moet geschilderd worden. Het bejaardentehuis zou ook heel graag zestien hoog/laag bedden willen hebben, die met de voet bediend kunnen worden. In het tweede gebouw heeft de stichting dergelijke bedden jaren geleden al kunnen brengen.
De Stichting Vrienden Oost-Europa heeft aangeboden zich voor deze renovatie in te zetten en daar de financiën voor bij elkaar te brengen. “Het is noodzakelijk dat het huis gerenoveerd wordt. Nu zijn mensen met Alzheimer en dementerenden nog samen in het tweede gebouw met de andere bejaarden, dat is een onwenselijke situatie…”
Verder is de stichting bezig met een project met zigeunerkinderen. “Wij proberen te helpen met medicijnen en eventuele operaties. In Roemenië moet bijna altijd bijbetaald worden voor medische zorg. We hebben dit jaar een jong weesmeisje een mobiel zuurstofapparaat kunnen geven. Dit kind zat aan huis gekluisterd omdat ze alleen een vast zuurstofapparaat had.”
Koop oliebollen voor dit goede doel!

Openingstijden oliebollenkraam:
Vrijdag 28 december van 10.00 tot 18.00 uur
Zaterdag 29 december van 10.00 tot 18.00 uur
Maandag 31 december van 10.00 tot 18.00 uur
De prijzen:15 oliebollen met rozijnen: 10 euro, 15 oliebollen: 8 euro, +/- 400 gram (5) appelflappen: 5 euro.
U kunt natuurlijk ook per stuk kopen. De oliebollen kunnen ook per mail besteld worden: kleinlugtenbeld.aj@zonnet.nl (met de aantallen, datum en tijd van afhalen).
Stichting vrienden Oost-Europa heeft een AMBI erkenning en ook een banknummer: NL02RBRB0850518792.

Lees ook

Online masterclass ‘Van de druppel naar de Vecht’

Meedoen vanaf de bank REGIO – Waterschap Drents Overijsselse Delta en waterschap Vechtstromen nodigen bewoners …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.