Home / / NK Jongleren in de Trefkoele+ Dalfsen

NK Jongleren in de Trefkoele+ Dalfsen

DALFSEN – Na drie succesvolle jaren in Helmond zal het NK Jongleren festival dit jaar voor het eerst in Dalfsen gehouden worden.
Van 4 tot 6 januari zal in de Trefkoele+ de Nederlandse jongleertop en -subtop ruim vertegenwoordigd zijn, op het wereldwijd leidende evenement op het gebied van jongleercompetities.

Jongleren is behalve een sportieve activiteit ook een hele leuke vorm van entertainment voor een breed publiek, dus inwoners van Dalfsen en omgeving zijn van harte welkom om dit mee te komen maken. Tijdens het NK zullen overdag de technische competities gehouden worden en op zaterdagavond de act-competitie en Fight Night.
Dat het NK een internationaal karakter heeft, blijkt uit de deelnemers van vorige jaren. Zo kwamen er deelnemers uit Hongarije, Israël, Polen, Engeland, Duitsland, België, Frankrijk en natuurlijk uit heel Nederland.
Het doel van het NK is onder andere het creatief en technisch stimuleren van de deelnemers. Daarom geeft een jury van professionals uitgebreid feedback aan elke deelnemer. De stap van losse trucs naar een complete act is voor veel jongleurs groot, maar het NK heeft veel deelnemers kunnen motiveren zich te trainen in dit proces.
In totaal omvat het NK Jongleren zeven competities: Ballen, Devilstick, Kegels, Act, Ringen, Passing en Diabolo. Deze competities vinden plaats in een van de sporthallen van de Trefkoele+, waar tussen de competities door ook trucs worden uitgewisseld en wordt geoefend door bezoekers. Iedereen kan langskomen om competities te bekijken en de sfeer te proeven van de jongleerwereld. Het deurtarief is 6 euro voor de gewone dagdelen en 8 euro voor de zaterdagavond. Daarnaast zijn er dag- en combinatietickets te koop via de website als je wilt blijven eten of slapen.

Zaterdagavond

Op zaterdagavond wordt de act-competitie gehouden, wat met bekend én aanstormend talent altijd een geweldige show geeft. Naast de officiële titel uitgereikt door de juryleden zal er ook een publiekswinnaar zijn, waarop alle bezoekers kunnen stemmen. De avond wordt afgesloten met de Fight Night waarbij steeds twee jongleurs tegen elkaar moeten strijden met kegels. De truc is dan om je tegenstander uit te schakelen en je eigen kegels in de lucht te houden. Het belooft weer een spektakel te worden!

Beginnersworkshops

Tijdens het NK Jongleren worden er tussen de competities door beginnersworkshops gegeven voor bezoekers. Iedereen kan leren jongleren, dus kom vooral langs! Heb je de smaak te pakken, dan staat er in de hal ook een kraam van Circus-Expert, waar allerlei circus- en jongleerattributen verkocht worden.

Het NK Jongleren wordt ook via een live stream uitgezonden. De link hiervoor is: www.nkjongleren.nl/live.

Lees ook

Voetbal regio Dalfsen

DALFSEN – Het is voor alle clubs even afwachten hoe het programma er voor de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.