Home / / N340 wordt veiliger voor fietsers

N340 wordt veiliger voor fietsers

VECHTDAL – De provincie Overijssel gunt de werkzaamheden aan de Vechtdal verbinding aan BAM Infra. In deze opdracht zijn alle vijftien optimalisatiemaatregelen – om het verkeer veiliger te maken en beter te laten doorstromen – opgenomen.

Gerrit van Hofwegen (Statenlid D66 Overijssel): “Dit is erg goed nieuws voor de veiligheid van de Vechtdalverbinding. Vooral fietsend Overijssel is zeer gebaat bij de verbreding van de parallelwegen. Voor D66 staat de veiligheid van de fietser altijd op nummer 1. Wij zijn dan ook erg blij dat alle maatregelen uiteindelijk in het pakket zitten. Na jaren van praten is het nu tijd voor actie!”
BAM Infra start medio 2019 met de werkzaamheden die de veiligheid, doorstroming op en langs de N377, N340 en N48 verbeteren. De verwachting is dat het project medio 2023 afgerond is.

De N340 krijgt een vernieuwde aansluiting op de A28 met een nieuw wegtracé tot aan de Ankummerdijk. Ook komt er een viaduct over het spoor en een vernieuwd knooppunt bij Varsen. Belangrijker nog is dat een aantal kruispunten zo wordt ingericht dat ze veiliger zijn voor fietsers en andere gebruikers. Ook de doorstroming van die kruispunten wordt verbeterd. Verder gaat men een aantal parallelwegen verbreden en dat komt de fietsveiligheid zeer ten goede. De N48 wordt voorzien van rotondes en op de N377 kunnen fietsers straks veiliger oversteken dankzij drie fietsoversteekplaatsen.

Lees ook

Boosterprik mogelijk in alle gemeentes GGD IJsselland

REGIO – Mensen die wel een boosterprik wensen, maar daarvoor niet ‘helemaal’ naar Deventer, Hardenberg …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.