Home / / Midwinterhoorn bloasers zijn er weer klaar voor

Midwinterhoorn bloasers zijn er weer klaar voor

DALFSEN – Midwinterhoornbloasgroeps Dals’n start zondag 2 december vanaf 14.00 uur het bloasseizoen.bij de Zwevende Kei in Dalfsen. “Het blazen gebeurt vanaf de eerste zondag van de Advent tot Driekoningen op 6 januari” vertelt Rinus Reuvekamp, één van de bloasers.

De groep uit Dalfsen bestaat uit 29 mannen en vrouwen. Zij zijn al circa zes weken aan het oefenen om de lip op spanning te krijgen. “De workshops waren weer zeer geslaagd, men is nu aan het oefenen op de zelfgemaakte hoorns.”
De midwinterhoorn dateert uit de tijd van zo’n 500 jaar geleden. Oost Nederland was toen woest en ledig en bestond voor een groot deel uit bossen en moerassen. Vooral wanneer de avonden kort werden, de luchten grijs en de harde wind de kale bomen deed kraken, werd de hoorn ingezet. Plattelanders deden dat ook om boze geesten en demonen te verdrijven. Ook hielden de mensen de wolven hiermede op afstand. Nu de wolf terug is kan dit ook weer van toepassing zijn. ‘De bloasliste is weer bijna volgeboekt”, zegt Reuvekamp. “De mooiste momenten in Dalfsen zijn op 2 december het anbloasen bij de Zwevende Kei en het Bloasen & Brouwen Festival op 8 december met verschillende workshops. Op 14 December Kerstfair Ondernemend Dalfsen, op 21 december Winterwende bij de Westermolen/Waterfront en dan natuurlijk voor het tiende jaar, in samenwerking met Greenshoes. op 29 en 30 december de midwinterhoorn wandeltochten.
Het volledige programma is te vinden op:

www.midwinterhoornbloasgroepdalfsen

Tekst/foto: Evert Jan Goos

Lees ook

Nieuw samenspel door Goed Goan en inwonerbetrokkenheid

Speerpunt van de raad in visie en beleid verwoord DALFSEN – De samenleving verandert en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.