Home / / Mantelzorgers: ‘We willen meer ondersteuning’

Mantelzorgers: ‘We willen meer ondersteuning’

In de gemeente Ommen spraken mantelzorgers zich onlangs uit over hun behoefte aan ondersteuning. Tijdens een eerste bijeenkomst van het Mantelzorgnetwerk Ommen gaven zij aan dat zij behoefte hebben aan maatwerk. De mantelzorgers vinden dat hun ondersteuning meer aandacht verdient. Woensdagavond 12 december a.s. is een extra bijeenkomst gepland waarop mantelzorgers hun wensen kunnen uiten.

Mantelzorger bent u als u langere tijd voor uw naaste zorgt. Mantelzorg geeft u vaak vanzelfsprekend. Zorgen voor een ander kan veel voldoening geven, maar als mantelzorgers langere tijd zorg verlenen, lopen zij het risico overbelast te raken. Dat kan er bijvoorbeeld toe leiden dat zij zelf ziek worden, moeten stoppen met werken of hun sociale contacten verliezen. Daarom is het belangrijk om mantelzorgers te ondersteunen.

In de eerste bijeenkomst van het Mantelzorgnetwerk Ommen gingen mantelzorgers met elkaar in gesprek. Vanuit hun persoonlijke, soms schrijnende, verhalen gaven ze invulling aan de door de gemeente Ommen vastgestelde ambities. Dit resulteerde in een schat aan informatie over de vragen en behoeften van mantelzorgers.

Omdat op de eerste bijeenkomst niet iedereen aanwezig kon zijn, is er een tweede avond gepland. Alle mantelzorgers zijn uitgenodigd om deel te nemen aan het gesprek op woensdag 12 december. Deze avond zal gehouden worden in de Kern, Bouwstraat 23 in Ommen. Aanvang: 19.30 uur!

Als u deze bijeenkomst wilt bijwonen, dan kunt u zich aanmelden via het emailadres: mantelzorgommen@gmail.com, of telefonisch via de coördinator van het netwerk, Jeannette Donken tel: 06- 19450256

Lees ook

Integraal Huisvestigingsplan Primair Onderwijs

Toekomstbestendige onderwijsvoorzieningen voor basisonderwijs DALFSEN – Het college van burgemeester en wethouders en de schoolbesturen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.