Home / / Magical Christmas Kerstfair in centrum van Ommen

Magical Christmas Kerstfair in centrum van Ommen

OMMEN – Het centrum van Ommen is zaterdag 15 december het decor van de jaarlijkse Kerstfair. Rond de kerstmarkt zullen verschillende activiteiten plaatsvinden met als thema ‘Magical Christmas’. De kerstfair vindt tussen 14.00 en 21.00 uur plaats bij de Markt, het Kerkplein en de tussenliggende straten van het centrum. De toegang is gratis!

Op de kerstmarkt kunnen bezoekers bij ruim vijftig kramen van alles vinden wat met de kersttijd te maken heeft, van kerstkaarten tot sieraden, kerststukjes en leuke aanbiedingen. Dat laatste ook in de winkels, want de ondernemers pakken in hun kramen vóór de winkels flink uit. Maar ook goede doelen presenteren zich op straat vanuit de kerstgedachte. De organisatie verwacht dat bij de kramen en stands een uitgebreid en heel divers (kerst)assortiment zal worden gepresenteerd.
Voor de juiste kerstsfeer in het gehele centrum zorgen diverse koren, muziekkorpsen, livemuziek, kerstelfen, een echte sneeuwman, een echte (verlichte) Winter Vlinder en nog veel meer animatie voor de Magical kerstsfeer. Dansstudio 85 danst op het podium dat op het Kerkplein staat. Een levende kerststal en de Kerstman maken de kerstsfeer compleet. De Hervormde kerk is de hele dag open en biedt bezoekers een prachtig muziekprogramma. De betoverende zandprinses Rosa van der Vijver komt daar twee keer een kerstverhaal vertellen. En of het nu heeft gevroren of niet, er kan worden geschaatst op een kunstijsbaan. Ook kun je daar in de fotokiosk een selfie maken voor een feestelijk decor.
Het Vechtpodium is de gehele dag gevuld met kerstmuziek, diverse koren en dans.

Kersttreintje

Een andere bijzondere gebeurtenis is dat het 11 April plein door de burgemeester en wethouders officieel zal worden geopend. Dit zal om 14.00 uur op feestelijke wijze plaats vinden. Zorg dat je erbij bent!
Ook dit jaar zal het kersttreintje weer door het centrum van Ommen rijden (tussen 14.00 en 20.00 uur), een topper voor de kleintjes. Op het Vrijthof komt het speciale kersttrein station, een replica van het echte treinstation. Het kersttreintje zal om 14.00 uur eenmalig vanaf het 11 April plein vertrekken als startpunt. In verband met de feestelijke opening. Daarna zal het kersttreintje de gehele Kerstfair vanaf het Vrijthof vertrekken en aankomen. Alle kinderen kunnen onder het genot van warme chocolademelk wachten bij het station.

Verrukkelijk Ommen

Op de Markt wordt ‘Verrukkelijk Ommen’ georganiseerd (vrij toegankelijk) Dit is een smaakvol evenement, waar diverse restaurants Fingerfood & Streetfood bereiden met streekproducten die het keurmerk van Vechtdal Producten® dragen. Dit evenement wordt georganiseerd door en is een initiatief van de vereniging Vechtdal Producten®, Horeca Ommen en enkele ondernemers uit Ommen.

Kleurplatenactie

Het feest gaat vergezeld met een kleurplatenactie voor de kinderen. Tijdens de kerstfair kunnen de kleurplaten tussen 14.00 en 18.00 uur worden ingeleverd. Het inleverpunt is een de speciaal ingerichte kraam op het Vrijthof. De kleurplaten kunnen bij de Intertoys in Ommen worden opgehaald. Er zijn bij de kleurplaten wedstrijd prachtige cadeau pakketten te winnen die worden geschonken door Intertoys. De winnaars worden zondag 16 december via Facebook bekend gemaakt!

Programma

14.00 uur 1e treinrit vanaf het 11 Aprilplein m.m.v. de SDG slagwerkgroep; daar wordt de trein opgewacht en onthaalt door het SDG-orkest
14.00-21.00 uur Programma in Hervormde kerk
14.00 uur Spectaculaire opening 11 April Plein
14.00-21.00 uur ‘Verrukkelijk Ommen’ op Markt en in centrum
14.30-15.00 uur Slagwerkgroep SDG op het podium Kerkplein
16.00-17.15 uur De Broederband Bermerstraat naast Joy Bookcafé
van ca. 16.40-17.00 uur SDG speelt op het Kerkplein tot de aanvang van het voorstelling van De Zandprinses in de Hervormde kerk
18.15-19.00 uur Dansgroep Dansstudio 85 op het podium Kerkplein
18.00-19.00 uur De Broederband, Gasthuisstraat hoek

Vechtpodium:

16.00 uur Popkoor Vocalicious
16.30 uur: Gospelgroep Light Tunes
17.00 uur: Elle-Dansgroep
17.15 uur: Popkoor Vocalicious
17.45 uur: Gospelgroep Light Tunes
18.15 uur: Elle -Dansgroep
Pauze
19.00 uur Popkoor Vocalicious
19.30 uur Gospelkoor Light Tunes
20.00 uur Popkoor Vocalicious

Hervormde Kerk:

14.00 uur – 14.45 uur Arjen Hagels, orgel
15.00 uur – 15.20 uur Hervormd Zangkoor o.l.v. Ron Breukelman
15.40 uur – 16.00 uur Hervormd Zangkoor o.l.v. Ron Breukelman
16.00 uur – 16.40 uur Frans Dijkstra, orgel
17.00 uur – 17.20 uur De Zandprinses strooit een kerstverhaal
18.30 uur – 19.15 uur Gospelgroep ‘Good News’
20.00 uur – 20.20 uur De Zandprinses strooit een kerstverhaal
20.30 uur – 20.55 uur Girls Choir Ommen o.l.v. Henk Ophof

Lees ook

Integraal Huisvestigingsplan Primair Onderwijs

Toekomstbestendige onderwijsvoorzieningen voor basisonderwijs DALFSEN – Het college van burgemeester en wethouders en de schoolbesturen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.