Home / / LPO zet vraagtekens bij verkeerssituatie in Arriën

LPO zet vraagtekens bij verkeerssituatie in Arriën

OMMEN – Naar aanleiding van de verkeerssituatie bij de kruising Dwarsweg/Schapendijk in Arriën heeft de LPO schriftelijke vragen gesteld aan het college.

Op de hoek van deze twee wegen ligt een verhard terrein waar bouwketen zijn geplaatst in verband met de aanleg van windpark De Veenwieken. De LPO heeft vragen over de manier waarop dit terrein tot stand is gekomen en over de veiligheid rondom deze uitrit die gebruikt zal gaan worden door veel bouwverkeer.

Ten eerste is de LPO benieuwd naar de benodigde vergunningen die nodig zijn om de realisatie van het windpark mogelijk te maken. Daarnaast heeft de LPO grote vraagtekens bij de veiligheid van de uitrit die precies op de kruising van de twee wegen uitkomt en naar mening van de LPO vraagt om moeilijkheden en ongelukken. Dit vooral gelet op de fietsende schoolkinderen van de Driehoek naar basisschool Hoogengraven en de jeugd onderweg naar het Vechtdal college.

Daarom vraagt de LPO aan het college om te controleren of alle aanvragen volgens de geldende procedure hebben plaatsgevonden. Als dat niet het geval is wil de LPO dat er handhaving plaatsvindt. En is dat wel het geval dan ziet de LPO de uitrit graag op een ander punt gerealiseerd.

“Het is voor alle verkeersdeelnemers overzichtelijker om de uitrit te laten uitkomen op de Schapendijk of de Dwarsweg, mede door doordat de verkeersintensiteit op deze beide wegen toeneemt (onder andere door vrachtverkeer)”aldus de partij. Het lijkt de LPO wijs om een en ander nog eens kritisch te bekijken zodat er niet achteraf gezegd moet worden dat dit een leermoment was of dat het niet de schoonheidsprijs verdient.

Lees ook

Rectificatie: lezing Botanische reis door Lesotho

OMMEN – In het Ommer Nieuws van 12 januari jl. is per abuis een foutje …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.