Home / / LPO tegen zonnepanelen op landbouwgrond

LPO tegen zonnepanelen op landbouwgrond

OMMEN – In de raadsvergadering van donderdag 20 december heeft de LPO een motie ingediend om te voorkomen dat landbouwgrond wordt opgeofferd voor zonnepanelen.

“Uiteraard is de LPO groot voorstander van duurzame energie. Hiervoor zijn er vele mogelijkheden die optimaal benut moeten worden. De gemeente moet hierbij een voorbeeldfunctie vervullen. Er zijn echter projectontwikkelaars die vele tientallen hectare goede landbouwgrond willen volplanten met zonnepanelen” zo stelt de partij.
De LPO vindt dat landbouwgrond er is voor het produceren van voedsel. “Deze zonnepanelen weides ‘verrommelen’ het landschap en jagen de prijzen voor landbouwgrond omhoog. Een toeristische gemeente als Ommen moet zuinig zijn op de natuur en het aanzicht daarvan en daarom niet willen dat er weides vol glimmende panelen komen op landbouwgrond. “
Via de motie wil de LPO een duidelijk signaal afgeven dat dit ongewenst is. Ook richting de landbouwsector wil de LPO duidelijkheid verschaffen. “Dat geeft de landbouw ruimte om te blijven ondernemen.”
Jammer genoeg is de motie niet door de gemeenteraad overgenomen.

Lees ook

Politiek Verwoord: Gemeentebelangen

DALFSEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. In deze …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.