Home / / Lou van der Aa, trouwe vrijwilliger Tinnen Figuren Museum, overleden

Lou van der Aa, trouwe vrijwilliger Tinnen Figuren Museum, overleden

OMMEN – Lou van der Aa, tientallen jaren vrijwilliger, van het Nationaal Tinnen Figuren Museum in Ommen, is op dinsdag 11 december, overleden op de leeftijd van 85 jaar. Een week eerder, nadat hij te horen kreeg dat artsen niets meer voor hem konden doen, is hij naar Hospice Midden Holland in Waddinxveen gebracht, dichtbij zijn zoon. Daar kreeg hij in zijn laatste, moeilijke, levensfase de liefdevolle zorg en aandacht van professionals en naasten.

Lou van der Aa was een altijd aanwezige kracht in het Tinnen Figuren Museum, tot op het laatst van zijn leven. Eerst samen met zijn echtgenote en na diens overlijden alleen. Met toenmalig directrice mevr. Wil Massier zorgde hij voor het goede verloop van de dagelijkse gang van zaken in het museum. Klimaatonderzoek, verlichting, klussen, vrijwilligersadministratie, voorraadbeheer en als etaleur zorgde hij natuurlijk voor de vormgeving en niet te vergeten, jaarlijks, een overvloedige kerstversiering van het museum.

Kortom, Lou was een bevlogen vrijwilliger van de oude stempel. De vrijwilligers van het Tinnen Figuren Museum gedenken hem met grote waardering.

Lees ook

Politiek Verwoord: Gemeentebelangen

DALFSEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. In deze …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.