Home / / Lionsclubs zamelen vreemd- en oud geld in voor oogoperaties in derde wereld

Lionsclubs zamelen vreemd- en oud geld in voor oogoperaties in derde wereld

OMMEN/DALFSEN – Via inzameldozen in diverse supermarkten zamelt de Lionsclub Ommen-Dalfsen vreemd- en oud geld in voor oogoperaties in derdewereldlanden.
Dit is onderdeel van de landelijke actie ‘Fight for Sight’ die vorig jaar 651.000 euro heeft opgebracht.

Voor dat bedrag zijn er meer dan 43.000 oogoperaties mogelijk gemaakt! Een staaroperatie in een derdewereldland kost zo’n 30 euro.
Ruim 95 procent van de Nederlanders heeft nog vreemd- of oud geld in de keukenla liggen en weet niet goed wat daarmee te doen. Supermarkten in het Vechtdal en Lionsclubs bieden gezamenlijk de oplossing om iets moois te doen met dat dode geld.
De landelijke Lions organisatie heeft een groot, internationaal netwerk om dat vreemde geld in euro’s om te kunnen zetten. Het gaat dus ook om buitenlands muntgeld!
De opbrengst wordt door de ‘Wilde Ganzen’ met 50 procent verhoogd. Een indrukwekkende film over een ‘oogkamp’ in de Himalaya staat op

www.vreemdenoudgeld.nl

De verzameldoos staat t/m februari in de vestiging van Albert Heijn in Ommen. Volgend jaar gaat deze naar andere locaties. De organisatie is blij met de gulle medewerking van iedereen!

Lees ook

Kindplein Oost concrete stap dichterbij

OMMEN – Woensdag 1 december hebben Stichting Floreant (CBS De Kardoen), Stichting OOZ (OBS Het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.