Home / / Klassiek in De Stoomfabriek: De Bezetting Speelt

Klassiek in De Stoomfabriek: De Bezetting Speelt

DALFSEN – In het kader van de klassieke programmering geeft ‘De Bezetting Speelt’ zondag 9 december een optreden in theater De Stoomfabriek te Dalfsen.

Vijf strijkers en vijf blazers brengen een Brits – Amerikaans programma in verschillende bezettingen en eindigen in Europa met een bekend werk van Johannes Brahms. Allereerst het Hoornkwintet (1927) van de Britse componist/hoornist York Bowen (1884-1961) dat uitgevoerd zal worden door de hoorniste van het ensemble en vier strijkers. Het is een glansrol voor hoorniste Jenneke de Jonge, die in Dalfsen haar jeugd doorbracht. Daarna volgt ‘Summer Music’ (1955) van de Amerikaan Samuel Barber (1910-1981), gespeeld door de vijf blazers van het ensemble. Een prachtig stuk, wellicht minder bekend dan zijn ‘Adagio for Strings’, maar Barber laat hier horen dat zijn muziek voor blazers verrassend en luisterrijk is.
Als laatste deze zondag een Europeaan op het programma; van Johannes Brahms (1833-1897) de bekende Hongaarse Dansen. Maar nu uitgevoerd door de voltallige bezetting van het ensemble. De hoboïst van ‘De Bezetting Speelt’ maakte een speciale bewerking voor de vijf strijkers en vijf blazers van deze beroemde dansen (oorspronkelijk voor vierhandig piano). Ook kunt u weer reserveren voor het Theater Menu ad. 17,50 euro.Tel. 0529 433 026.
Voor tickets:

www.theaterdestoomfabriek.nl

Lees ook

Nieuw samenspel door Goed Goan en inwonerbetrokkenheid

Speerpunt van de raad in visie en beleid verwoord DALFSEN – De samenleving verandert en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.