Home / / Kerstfair in het centrum van Ommen

Kerstfair in het centrum van Ommen

Op zaterdag 15 december wordt in het centrum van Ommen de jaarlijkse Kerstfair georganiseerd. Rond de kerstmarkt zullen verschillende activiteiten plaatsvinden met als thema dit jaar: Magical Christmas. Dat betekent dus veel plezier voor kinderen, waarbij de echte kerstsfeer natuurlijk overal een rol zal spelen. De kerstfair vindt plaats bij de Markt, het Kerkplein en de tussenliggende straten van het centrum.

Op de kerstmarkt kunnen bezoekers bij ruim 50 kramen van alles vinden wat met de kersttijd te maken heeft, van kerstkaarten tot sieraden, kerststukjes en leuke aanbiedingen. Dat laatste ook in de winkels, want de ondernemers pakken in hun kramen vóór de winkels flink uit. Maar ook goede doelen presenteren zich op straat vanuit de kerstgedachte. De organisatie verwacht dat bij de kramen en stands een uitgebreid en heel divers (kerst)assortiment zal worden gepresenteerd.

Voor de kinderen begint het feest al met een kleurplaten actie! Tijdens de kerstfair kunnen de kleurplaten tussen 14.00 en 18.00 uur worden ingeleverd. Het inleverpunt is een de speciaal ingerichte kraam op het Vrijthof. De kleurplaten kunnen bij de Intertoys in Ommen worden opgehaald. Er zijn bij de kleurplaten wedstrijd prachtige cadeau pakketten te winnen die worden geschonken door Intertoys. De winnaars worden zondag 16 december via Facebook bekend gemaakt!

Voor de juiste kerstsfeer in het gehele centrum zorgen diverse koren, muziekkorpsen, livemuziek, kerstelfen, een echte sneeuwman, een echte (verlichte) Winter Vlinder en nog veel meer animatie voor de Magical kerstsfeer.
Er is een Magical photobooth waar iedereen leuke selfies kan maken in kerststijl. Natuurlijk hoort een levende kerststal en de Kerstman er ook bij om de kerstsfeer compleet te maken. De Hervormde kerk is de hele dag open en biedt bezoekers een prachtig muziekprogramma. De betoverende zandprinses Rosa van der Vijver komt daar 2 keer een kerstverhaal vertellen. En of het nu heeft gevroren of niet, er kan worden geschaatst op een kunstijsbaan.

Een andere bijzondere gebeurtenis is dat het 11 April plein door de burgemeester en wethouders officieel zal worden geopend. Dit zal om 14.00 uur op feestelijke wijze plaats vinden. Zorg dat je erbij bent.

Ook dit jaar zal het kersttreintje weer door het centrum van Ommen rijden, een topper voor de kleintjes. Het kerstreintje rijdt tussen 14.00 en 20.00 uur door het centrum. Op het Vrijthof komt het speciale kersttrein station, een replica van het echte treinstation. Het kersttreintje zal om 14.00 uur eenmalig vanaf het 11 April plein vertrekken als startpunt. In verband met de feestelijke opening. Daarna zal het kersttreintje de gehele kerstfair vanaf het Vrijthof vertrekken en aankomen. Alle kinderen kunnen onder het genot van warme chocolademelk wachten bij het station.

Lees ook

Integraal Huisvestigingsplan Primair Onderwijs

Toekomstbestendige onderwijsvoorzieningen voor basisonderwijs DALFSEN – Het college van burgemeester en wethouders en de schoolbesturen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.