Home / / Jubileumeditie levende kerstwandeling Vilsteren

Jubileumeditie levende kerstwandeling Vilsteren

VILSTEREN – Voor veel families uit de Vechtstreek is het een jaarlijkse traditie: op Tweede Kerstdag met z’n allen meedoen aan de levende kerstwandeltocht in Vilsteren. Dit jaar vindt het sfeervolle evenement, met levende figuren uit het kerstverhaal, alweer voor de 25ste keer plaats. Speciaal voor deze jubileumeditie op woensdag 26 december zullen óók enkele rondes worden gelopen waarbij de verteller het verhaal in het dialect brengt.

De grondlegger van de levende kerstwandeltocht is Henk Antonissen, die 25 jaar geleden directeur van de basisschool in Vilsteren was. Samen met zijn vrouw bedacht hij dat het wel leuk zou zijn om een keer een levende kerstwandeling te organiseren, in plaats van een kerstmarkt of musical. Op school was men direct enthousiast. Ook de ouders wilden graag meewerken, ze naaiden de kleding, hielpen bij het bouwen van de stal of speelden een van de figuren in het bos. De wandeling, die plaatsvond in het bos achter de school, was een doorslaand succes.
Besloten werd om de wandeling het volgend jaar opnieuw te organiseren, maar dan voor een groter publiek. Het kostte immers zó veel tijd en energie, dus waarom alleen voor de kinderen op school?
Tegenwoordig is de organisatie in handen van de Activiteiten Commissie Vilsteren en zijn er meer dan honderd vrijwilligers bij de wandeling betrokken. “Het evenement is door de jaren heen steeds groter gegroeid. In de beginjaren was alles nog een beetje provisorisch, nu wordt alles veel professioneler en grootser aangepakt” vertelt Gerard Rietman van de Activiteiten Commissie Vilsteren.
“In de beginjaren lag er een pop in de kribbe, nu is er een echte baby. Er zijn zelfs vier baby’s aanwezig, die om beurten een uurtje in de kribbe liggen. Ook werken we bijvoorbeeld met negen koningen in plaats van drie. Dit om te voorkomen dat een groep de koningen mist omdat die net even van hun plek weg zijn om een andere groep deelnemers de weg te wijzen. Verder zijn er bijvoorbeeld Romeinen te paard bijgekomen enzovoorts. Het is echt een groot spektakel geworden, dat zelfs bezoekers uit de wijde regio trekt. Zo was er vorig jaar nog een groep uit Arnhem!”

Aan de tocht kunnen maximaal 1300 mensen deelnemen. Vanaf 17.00 uur vertrekt elke tien minuten een groep onder leiding van een verteller vanuit het Parochiehuis. De tocht duurt ongeveer 60 minuten.
De opbrengst van de kerstwandeling is voor het behoud en onderhoud van onder andere het Parochiehuis in Vilsteren.

Kaartverkoop

De kaartverkoop is zaterdag 8 december, van 13.30 tot 14.30 uur in het Parochiehuis aan de Vilsterse Allee 2. Kaartjes kosten 4.50 euro p.p. (pinnen niet mogelijk!) Bij de verkoop van de kaartjes op zaterdag 8 december a.s. kan men aangeven dat men ingedeeld wil worden in de ronde die in het dialect wordt gedaan.
Mochten er kaarten zijn overgebleven: deze zijn ná 8 december te bestellen via tel. 0529-458584.

www.acvilsteren.nl

Lees ook

Kindplein Oost concrete stap dichterbij

OMMEN – Woensdag 1 december hebben Stichting Floreant (CBS De Kardoen), Stichting OOZ (OBS Het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.