Home / / Jongenskoor Dalfsen met Christmas Carols in Vilsterse kerk

Jongenskoor Dalfsen met Christmas Carols in Vilsterse kerk

VILSTEREN – In de serie landgoedconcerten zal het Jongenskoor Dalfsen op zondag 9 december prachtige Christmas Carols ten gehore brengen in de Willibrorduskerk te Vilsteren.
Het concert begint om 15.00 uur, de entreeprijs bedraagt 10 euro. Voor jongeren tot en met 18 jaar is het concert gratis.

Het komende koorconcert in de sfeervolle Willibrorduskerk is dè gelegenheid om helemaal in kerstsfeer te komen.
Bekend zijn de inmiddels traditionele uitvoeringen van ‘A Festival of Lessons and Carols’ in de Grote Kerk te Dalfsen die het koor al jarenlang organiseert. Het programma in Vilsteren bevat geen lezingen en de keuze van de Carols is anders dan in Dalfsen. Met name zullen verschillende koorsolisten zich laten horen. Beroemde Christmas carols komen voorbij zoals, The Lamb, Suo gan, In the bleak midwinter, etc.
Het befaamde Jongenskoor Dalfsen is een koorschool die bijna 25 jaar bestaat en inmiddels grote werken heeft uitgevoerd, waaronder de Johannes Passion van Bach, Requiemcomposities van Duruflé en Fauré en het Miserere van Allegri. Afgelopen oktober heeft het koor gezongen in Cambridge en Ely. Jaarlijks werken de jongens mee aan diverse uitvoeringen van de Mattheus Passion.
Het koor staat onder de bezielende leiding van Henk Ophoff die hiernaast ook het Collegium Musicum Salland en sinds kort ook een Girls’ Choir onder zijn muzikale hoede heeft.
Informatie over de Landgoedconcerten is te vinden in de agenda van het landgoed op www.landgoedvilsteren.nl.

Voorafgaand aan het concert kunt u een wandeling maken over het landgoed. Wandelroutes zijn te vinden in het landgoedcentrum. Na afloop van het concert is het Landgoedcentrum geopend voor een gezellige nazit met een drankje bij het knapperende haardvuur.
Adres landgoedcentrum: Vilsterse Allee 1d te Vilsteren.
Het volgende concert is op 20 januari in het Landgoedcentrum in de serie Jong Talent: ‘Two of a Kind’ met viool en cello.

Lees ook

Online masterclass ‘Van de druppel naar de Vecht’

Meedoen vanaf de bank REGIO – Waterschap Drents Overijsselse Delta en waterschap Vechtstromen nodigen bewoners …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.