Home / / Jan Warmelink en begeleiders van G-voetbal Ommen winnen de Vrijwilligerspluim 2018

Jan Warmelink en begeleiders van G-voetbal Ommen winnen de Vrijwilligerspluim 2018

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in theater Carrousel werd bekend gemaakt dat Jan Warmelink en de begeleiders van het G-voetbal in Ommen de winnaars van de Vrijwilligerspluim 2018 zijn. Zij ontvingen de pluim op vrijdag 7 december uit handen van wethouder Bart Jaspers Faijer. De vrijwilligerspluim wordt jaarlijks uitgereikt door de gemeente Ommen aan vrijwilligers die indruk hebben gemaakt met hun inzet voor de Ommer samenleving.

Jan Warmelink won de vrijwilligerspluim in de categorie ‘personen’. Jan is op verschillende terreinen actief als vrijwilliger. Zo is hij zeer actief binnen buurtvereniging Rond de Regge, is hij allesregelaar bij VV OZC, zowel bij de jeugd als de senioren. Daarnaast is Jan Warmelink actief als bestuurslid, chauffeur en planner van Buurtbus Vilsteren en is hij lid van de cliëntenraad van Nijenhaghen en actief bij het Vlierhuis en Oldenhaghen.

In de categorie ‘groepen’ waren het de begeleiders van het G-voetbal Ommen die de pluim in ontvangst mochten nemen. Het G-voetbal is een gezamenlijk initiatief van OVC’21 en OZC. De begeleiders zetten zich vrijwillig in zodat spelers die als gevolg van een geestelijke of lichamelijk beperking niet of moeilijk mee kunnen komen in het reguliere voetbal, toch kunnen voetballen.

Naast de winnaars waren Roelien Martens, Hendrikus Boerman, de vrijwilligers van het Sociaal Eetcafé ’t Vlierhuis en de vrijwilligers van het Sociaal Ontmoetingscentrum genomineerd voor de pluim. Allen ontvingen een oorkonde en een bos bloemen. Voor de winnaars was er naast de pluim een Vechtdalmand (groepen) en Vechtdalplank (personen).

Met de jaarlijkse uitreiking van een Vrijwilligerspluim laat de gemeente Ommen zien dat ze trots is op haar vrijwilligers en dat ze het lokale vrijwilligerswerk enorm waardeert. Wethouder Bart Jaspers Faijer is onder de indruk van de vele aanmeldingen voor de Vrijwilligerspluim. “In Ommen wordt ontzettend veel vrijwilligerswerk gedaan op heel veel verschillende terreinen. Ik zag afgelopen september op de vrijwilligersmarkt al hoeveel organisaties er zijn die voornamelijk draaien op vrijwilligers. Niet alleen ouderen, maar ook jonge mensen zijn op dat gebied actief. Mooi om te merken dat zo veel mensen zich graag belangeloos inzetten. Fijn ook dat we als gemeente met de Vrijwilligerspluim onze waardering hiervoor kunnen uitspreken!”

Lees ook

Online masterclass ‘Van de druppel naar de Vecht’

Meedoen vanaf de bank REGIO – Waterschap Drents Overijsselse Delta en waterschap Vechtstromen nodigen bewoners …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.