Home / / Geslaagde eerste bijeenkomst Buurkracht Nieuwleusen

Geslaagde eerste bijeenkomst Buurkracht Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – In Kulturhus De Spil te Nieuwleusen vond 26 november jl. de eerste bijeenkomst van Buurkracht Nieuwleusen plaats. Buurkracht is een maatschappelijk initiatief waarbij de kracht die buren samen hebben, wordt gebruikt om hun buurt samen mooier, beter, groener, veiliger of gezelliger te maken.

Buurkracht heeft geen commerciële doelstellingen. De activiteiten worden betaald door netwerkbedrijf Enexis Groep met steun van gemeenten en provincies.
Het is een initiatief van Plaatselijk Belang en Nieuwleusen Synergie. Het gebied dat de initiatiefgroep heeft gekozen voor het eerste project is dat gedeelte van Nieuwleusen dat ten noorden ligt van het Zandspeur.
De focus voor dit project is energiebesparing. De eerste stap om dit te bereiken is het isoleren van woningen. Jaap Hadders, een van de initiatiefnemers namens Nieuwleusen Synergie leidde deze avond. Naast hem kwamen diverse deskundigen aan het woord, zoals Arnold Strijker – energieadviseur, Geert Nap – bewoner van een energie-neutrale woning in het doelgebied, Irene van Oenen – gemeente Dalfsen en Henri Heetebrij namens de plaatselijke aannemers. Deze deskundigen namen de ruim 80 aanwezige bewoners mee in de verschillende manieren van woningisolatie. Daarin werd natuurlijk ook het financiële plaatje meegenomen. Daarnaast werd de mogelijkheid geboden een opname van de woning te maken met een warmtebeeldcamera, waardoor een duidelijk beeld is te verkrijgen van de warmtelekkage om zo de meest efficiënte isolatie te kunnen kiezen.
Aan het eind van de avond werd de bewoners de gelegenheid gegeven aan te geven in welke mate zij belangstelling hadden voor een offerte van de aannemers voor het isoleren van hun woning om daarmee energie te besparen en/of energie te willen steken in het initiatief van Buurkracht Nieuwleusen. Als dank voor hun belangstelling ontvingen de aanwezigen namens Enexis een led-lamp. Heeft u (alsnog) interesse in Buurkracht Nieuwleusen en woont u in het doelgebied, mail dan naar buurkracht@nieuwleusen.info.

Lees ook

Uit Hei en Dennen: Van die dingen

Hoera, ik mag vanmiddag naar mijn vriendelijke tandartenpraktijk. De boss himself gaat mijn kakement onder …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.