Home / / Gemeente Dalfsen waardeert inzet mantelzorgers met ‘Mantelzorgwaardering 2018’

Gemeente Dalfsen waardeert inzet mantelzorgers met ‘Mantelzorgwaardering 2018’

De gemeente Dalfsen is blij met inwoners die zich als (jonge) mantelzorger actief inzetten voor bijvoorbeeld familieleden, vrienden en buren en daarmee ook voor de samenleving. Daarom deelt de gemeente ook dit jaar weer een Mantelzorgwaardering uit. De waardering wordt net als vorig jaar, uitgedrukt in de vorm van een lokale ondernemersbon of een VVV Cadeaukaart.
Levert u mantelzorg aan een inwoner van Dalfsen of krijgt u als inwoner van Dalfsen ondersteuning van een mantelzorger ? Meld uzelf of deze persoon tussen 1 december 2018 en 1 maart 2019 aan voor de mantelzorgwaardering 2018 via het aanmeldformulier op www.dalfsen.nl/mantelzorgwaardering.

Definitie mantelzorg

De gemeente Dalfsen vindt belangrijk dat zowel jonge als oudere mantelzorgers zich aangesproken voelen, maar wanneer is iemand mantelzorger en komt men in aanmerking voor een waardering? Wethouder Jan Uitslag geeft uitleg over de term mantelzorg: “Mantelzorg is alle onbetaalde hulp aan een hulpbehoevende door iemand uit zijn of haar directe omgeving. Dit gaat verder dan de hulp die normaal gesproken verwacht mag worden van een partner, ouder, inwonende kinderen of vrienden. Het gaat om onbetaalde hulp en zorg aan iemand die dat nodig heeft en van deze hulp afhankelijk is. Hulp aan mensen zonder gezondheidsbeperkingen, zoals oppassen op gezonde (klein)kinderen, valt niet onder mantelzorg.”

De gemeente vindt het fijn om mantelzorgers persoonlijk te bedanken. Daarom kan de mantelzorgwaardering uiterlijk in april 2019 opgehaald worden in de kernen Lemelerveld, Nieuwleusen en Dalfsen.

Geen internet

Heeft u geen beschikking over internet? Dan is het mogelijk om bij de Infopunten in Nieuwleusen, Lemelerveld en Dalfsen en in het gemeentehuis in Dalfsen het online formulier in te vullen. Bij de Infopunten is tijdens de openingstijden iemand aanwezig die u kan helpen bij het invullen van het formulier.

Moeite met mantelzorg

De gemeente merkt dat mantelzorgers zich soms zoveel inzetten voor hun naaste, dat zorg wel erg zwaar wordt. Daarom is het goed om als mantelzorger aan de bel te trekken als de mantelzorgtaken op lange termijn niet vol te houden zijn. Er zijn in de gemeente Dalfsen ondersteuningsmogelijkheden. Zo kan men terecht bij het mantelzorgteam Dalfsen van SAAM Welzijn via telefoonnummer 0572 372 882. Overbelasting komt steeds meer voor, waardoor mantelzorgers uiteindelijk ook cliënten/zorgvragers worden. Dat moet worden voorkomen.

Lees ook

Ook in Dalfsen waren de winkeliers de lockdown beu

DALFSEN – “Ondanks dat er al iets was uitgelekt, heb ik met enige spanning en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.