Home / / Fysiotherapie De Carrousel beschikt over fietsergometer met ademgasanalyse

Fysiotherapie De Carrousel beschikt over fietsergometer met ademgasanalyse

OMMEN – Sinds kort beschikt Fysiotherapie De Carrousel in Ommen over een fietsergometer met ademgasanalyse. Met deze fiets kunnen fysiotherapeuten Paul Hans en Esther van Aalderen schema’s op maat maken voor zowel sporters als patiënten.
“Duursporters, zoals marathonlopers, schaatsers en wielrenners, laten wij beginnen met een rustige warming-up”, aldus Esther van Aalderen. “Daarna schroeven we het wattage op en werken we richting het moment dat het omslagpunt bereikt wordt. Dit omslagpunt herkent het apparaat doordat er verzuring op gaat treden. Met de test worden twee belangrijke waarden in kaart gebracht. Enerzijds de maximale zuurstofopname (VO2max) als maat voor de conditie van de sporter. Anderzijds wordt de maximale hartslag bepaald. “Aan de hand daarvan kunnen we een passend schema maken voor bijvoorbeeld een marathontraining.” Dankzij de gemeten waardes kan dit per sport specifiek op maat bepaald worden, waardoor elke sporter terecht kan bij Fysiotherapie De Carrousel.
Niet alleen voor sporters, maar ook voor COPD-patiënten heeft de fietsergometer een enorme toegevoegde waarde. Paul Hans: “Door het gebruik van de ademanalyse kunnen we bij COPD-patiënten precies zien wat hun ademhaling doet bij een lichte of iets zwaardere inspanning. Aan de hand van de ademcyclus bepalen we dan of we met de patiënt moeten werken aan de algemene conditie of juist aan de ademspierkracht om zo meer lucht te krijgen.”
Na gebruik van de fietsergometer wordt er een rapport opgemaakt, waardoor continu de vooruitgang te meten is in overzichtelijke grafieken, zodat het optimale resultaat bereikt kan worden. Een stuk specifieker en doeltreffender dan alleen een hartslagmeter. Kijk voor meer informatie op

www.fysio-ommen.nl.

Lees ook

Integraal Huisvestigingsplan Primair Onderwijs

Toekomstbestendige onderwijsvoorzieningen voor basisonderwijs DALFSEN – Het college van burgemeester en wethouders en de schoolbesturen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.