Home / / Een keur aan gevederde pareltjes te bewonderen in De Slaghen

Een keur aan gevederde pareltjes te bewonderen in De Slaghen

OMMEN – Vogelvereniging De Tuinfluiter is dit jaar de organisator van de Overijsselse districtstentoonstelling. Sporthal De Slaghen wordt in de aanloop naar kerst omgetoverd tot een waar vogelparadijs. Liefst 225 hobbyisten afkomstig van 55 afdelingen uit de gehele provincie, zowel de kop van Overijssel, alsmede Twente en Salland, showen in de kerstweek bijna tweeduizend zelfgekweekte vogels.

De vogelkwekers laten graag zien tot welke resultaten, geduld in combinatie met een goede en deskundige verzorging van vogels kan leiden. Een korps van dertig deskundige keurmeesters, uit het hele land, gaan de kanaries, parkieten, tropische vogels, cultuurvogels en grondvogels beoordelen en de prijzen verdelen. De vogels worden beoordeeld op zaken als conditie, formaat, kleur en bevedering. Naar aanleiding van de inmiddels gesloten inschrijving kan de organiserende vogelvereniging melden dat de bezoekers uit Ommen, Overijssel en ver daarbuiten een grote diversiteit aan vogels gepresenteerd gaan krijgen. Het evenement wordt georganiseerd onder auspiciën van het District Overijssel van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers.

De opening voor het publiek is op tweede kerstdag van 11.30 tot 18.00 uur, donderdag 27 en vrijdag 28 december van 11.00 tot 18.00 uur en zaterdag 29 december van 11.00 tot 15.00 uur. Toegang is gratis. Zie

www.detuinfluiter.info

Vogelvereniging De Tuinfluiter is tussen kerst en oud en nieuw gastheer voor vogelliefhebbers uit de gehele provincie.

Tekst: Willem Lampe

Lees ook

Ook in Dalfsen waren de winkeliers de lockdown beu

DALFSEN – “Ondanks dat er al iets was uitgelekt, heb ik met enige spanning en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.